Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pappa di pomodoro

vlog leves

A férjemben van valami megfoghatatlan az olasz néplélekből, mégha a felmenői között csak  magyarok, szerbek, svábok és szerbek vannak.

Emlékszem, majd tíz évvel ezelőtt, mikor még csak a kapcsolatunk romantikus hangulatában addig ismételte nekem a Juventus kezdő csapatát, hogy a nyár végére kivülről fújtam.

Nah, utána meg is kérte a kezem. De ez egy másik, jóval hosszabb történet.

Visszatérve Olaszországra... Idén is odamentünk volna nyaralni, finomságokat kóstolni és habos kapucsínót inni. (A tavalyi főzésünket Triesztben itt nézhetitek meg.) Hát a koronavírus keresztül húzta a terveinket, és le kellett mondanunk. Azóta többször (értsd: heti egyszer biztosan) valami olaszt eszünk. Nem, nem azt a magyaros átiratot, hanem az autentikusat. A férjem ragaszkodik hozzá.

A szülinapjára rendeltem egy kis olasz meglepetéscsomagot, amiből készítettünk neki Illéssel egy pappa di pomodorót, vagyis toszkán paradicsomlevest. 30 perc alatt tokkal-vonóval megvoltunk és még a maradék szikkadt kenyeret is felhasználtuk.

Friss vlogposzt!

Tovább

Nyárváró indiai saslik

vlogMár várjuk a nyarat, ezért egy random kertipartit csaptunk családilag a teraszon. Grilleztünk húsnyalókát, avagy indiai fűszerezésű csirkesaslikot és egy vega-gombás verziót is.

Sajnos, normálisan közelről az ételt most nem tudtam lefotózni, mert a gyerekek (meg a férjem) egy szempillantás alatt majdnem az összeset megették. Jó, nekem egyet hagytak mutatóban!

Friss vlogposzt!

Tovább

Könnyű epres-rebarbarás galette

vlog eper galette rebarbara

Nálunk már dübörög az eperszezon! A fiúk uzsonnára nagyjából egy kilót képesek megenni! De hogy ne legyen olyan unalmas, és megtörjök a hétköznapok monotonságát, most tölteléknek használtam fel. Na jó, belevágtam két szál savanykás rebarbarát is, hogy egy kicsit izgalmasabb legyen. Meg amúgy is jóban vannak.

A galette, egy rusztikus francia pite, amit ezermegegyféleképpen lehet készíteni. Én azért szeretem, mert nem kell hozzá elővenni a robotgépet, nem kell hozzá forma, (ergo kevesebb a mosogatnivaló), valamint nem kell elősütni, bármennyire is szaftos töltelék.

Friss vlogposzt!

Tovább

"Katlanos" csirke spárgával

vlog spárga csirke

A nagyobbik fiam (értsétek majd hatéves) szerintem növésben van. Legalábbis anno falun azt mondták, ha valaki hirtelen el kezd sokat enni. A kedvence a csirkecomb bármilyen zöldséggel. Az utóbbi pár hétben sokszor ettünk ilyet. A legutóbb spárgával dobtam fel a heti csirkét.

Kezdő háziasszony koromban, hányszor de hányszor dobtam ki a spárgát, mert mindig olyan fás-szálas maradt, hogy egy panda megirigyelte volna! Azóta megtanultam, vén, leértékelt spárgát nem veszünk, mert azon még a csoda sem segít.

Spárgatippes friss vlogposzt!

Hozzávalók négy-hat főre

A húshoz:

  • másfél kiló csirkecomb (vagy mell is jó)
  • 4 deci (növényi) tejszín
  • 2 deci száraz fehér bor
  • fél üveg kapribogyó
  • 5 levél zsálya
  • két ág rozmaring
  • ízlés szerint só,bors
  • olívaolaj a lepirításhoz

A körethez:

  • két csomag spárga
  • két deci fehérbor
  • ízlés szerint só,bors
  • pici olívaolaj a lepirításhoz

Tovább

A fiúk anyák napi sütije

vlog anyák napja desszertA srácok megleptek egy elő anyák napi sütivel. Az egyik kedvenc receptünket, a panna cottát készítették el eperrel és bazsalikommal némi apai segítséggel. Az ajándékot természetesen először ők kóstolták meg, de azért nekem is jutott.

Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy adaghoz:

  • négy deci habtejszín vagy kókusztejszín
  • két evőkanál cukor (lehet eritrit is)
  • egy tasak porzselatin vagy 3 lapzselatin
  • egy marék eper
  • négy-öt levél bazsalikom

Néhány jó tanács! A panna cottát sosem forraljuk, mert akkor nem áll össze! Lehetőleg egy éjszakát a hűtőben hűtjük, ha nincsen ennyi időtök, akkor egy órára tegyétek be a fagyasztóba. Úgy is tökéletes lesz a végeredmény. A legegyszerűbb pohárban tálalni, mert akkor nem kell vacakolni a kiborításával.

Tovább
«
12
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com