Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mézkaramellás füge pisztáciával

füge recept desszert vlog

Egyik nap a férjemnek támadt egy kiváló ötlete. Elkészítette élete első desszertjét: a mézkaramellás fügét. Egyszerre volt krémes, ropogós, savanyú, édes és sós. Annyira jól sikerült, hogy elkértem tőle a receptet.

Nem volt egyszerű, mert ő tényleg csak olyan gondolomformán főz. Friss vlogposzt néhány fügefanevelési tippel!

Tovább

Hűsítő körtés granita

Itthon annyira nem ismert nyári desszert a granita, ami nagyjából a jégkása és a sorbet között van félúton. Bármilyen idénygyümölcsből el lehet készíteni például dinnyéből, körtéből vagy barackból.

Csak egy botmixer (késes aprító) és egy fagyasztós hűtő kell hozzá.

Friss vlogposzt!

Tovább

A fiúk anyák napi sütije

vlog anyák napja desszertA srácok megleptek egy elő anyák napi sütivel. Az egyik kedvenc receptünket, a panna cottát készítették el eperrel és bazsalikommal némi apai segítséggel. Az ajándékot természetesen először ők kóstolták meg, de azért nekem is jutott.

Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy adaghoz:

  • négy deci habtejszín vagy kókusztejszín
  • két evőkanál cukor (lehet eritrit is)
  • egy tasak porzselatin vagy 3 lapzselatin
  • egy marék eper
  • négy-öt levél bazsalikom

Néhány jó tanács! A panna cottát sosem forraljuk, mert akkor nem áll össze! Lehetőleg egy éjszakát a hűtőben hűtjük, ha nincsen ennyi időtök, akkor egy órára tegyétek be a fagyasztóba. Úgy is tökéletes lesz a végeredmény. A legegyszerűbb pohárban tálalni, mert akkor nem kell vacakolni a kiborításával.

Tovább

Mentes aszalt szilvás kókuszgolyó

Azt vettem észre, hogy nálunk jobban fogynak azok az édességek (még vendégségben is), amiket nem kell szeletelni, villával enni, hanem csak simán, a maga egyszerűségében kézzel lehet falatozni, ezért gyakran „sütök”- magyarán mindent bedobálok az aprítóba- valamilyen golyót.

A mostani kókusz -magunk között csak maszat- golyóban nincsen liszt, sem tej, se hozzáadott fehér cukor, mégsem lehet belőle eleget gyártani, mert annyira finom.

Nagyjából 5 perc munkával összedobható. Igaz a formázás lehet egy kicsit több, ha majdén típusú pár éves a másodséffel dolgoztok együtt. De jó, és felettébb hasznos program, pláne ha nem akarjátok százhuszonkettedik alkalommal is elővenni a hosszú, sötét délutánon a gyurmát.

Friss vlogposzt!

Hozzávalók nagyjából 16-20 darabhoz:

200 gramm aszalt szilva

100 gramm aszalt sárgabarack

egy marék mandulapehely

50 gramm zabpehelyliszt

két evőkanál kakaópor

egy érett banán

két evőkanál kókuszreszelék

Tovább

Krémes kókuszos panna cotta téli cseresznyével

Mindig szerettem a panna cottát. Már akkor is, amikor még csak tuningolt zacskós levest tudtam főzni, ezért három évadnyi Sütimester, egy adag túrófánk és a híres citromos muffin után (amelynek a nyoma a mai napig ott van a bal kezemen a mutatóujjamon) meg próbálom elkészíteni. A nagyobbik fiam alig 6  hónapos volt, amikor egyik este megfőztem. Nettó három perc munka. Egy éjszaka hűtő (biztosra mentem) és fenomenális siker.

Azóta nem emlékszem már hány verzióban készítettem. Most egy  mentes kókusztejszínes-citromos-téli cseresznyés változatot hoztam nektek. A lényeg maradt: pár perc munka, öt-hat óra hűtés (ha egy éjszaka az sem gond) és egy szájban olvadós pohárkrém, amiből sosem lehet eleget készíteni. Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy adaghoz:

  • 6 deci kókusztejszín
  • egy citrom leve
  • egy evőkanál vaníliaaroma
  • egy evőkanál cukor (eritrit, xilit stb. is jó)
  • 3 lapzselatin
  • néhány szem téli cseresznye
  • néhány karika citrom
  • egy evőkanál fekete szezámmag
Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com