Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A medvehagymás csirke két élete

A papi mindig azt mondja, nincsen kár, aminek ne lenne haszna vagy amiből ne lehetne tanulni. A következő hetekben igyekszem olyan recepteket hozni, amelyekkel nem kell sokat vacakolni. A mostani medvehagymás csirkecombok is ezek közé tartoznak. Home office (jobb esetben) és gyerekek mellett is pillanatok alatt összeállítható, mert a munka legnagyobb részét a sütő végzi. 

Kétféle mondhatni páccal készül, hogy legyen miből a családnak választani. A medvehagymát tulajdonképpen csak zöldfűszerként használom, mert szerintem így sokkal intenzívebb az íze. 

Friss vlogposzt! #mindenrendbenlesz

Ha eddig még nem tettétek, gyertek a Főzzünk gyerekkel csoportba, ahol kiderül, milyen valójában gyerekekkel a konyhában.

Tovább

"Mindetmegeszem" medvehagyma pesztó

Nem lehet belőle eleget készíteni! Fotó: Kiss László

Vidd innen, mert mindet megeszem – közölte velem a maga kimért stílusában a férjem. Jól van nah, mindjárt elrakom- válaszoltam neki, majd megvártam míg kiment a konyából. A pesztót, ami saccperkábé öt perc alatt dobtam össze, eldugtam a hűtő legfelső polcára. Pontosan a vietnámi tojásleves mögé. Ott tuti nem keresi! ÉÉÉs igazam lett! Megérte várni! Egy este alatt szépen összeértek az ízek! Kicsit csípős, kicsit rusztikus, de mégis kenhető krém lett belőle, ami tökéletes kiegészítője lehet egy húsvéti reggelinek.

Hozzávalók:

  • egy csokor medvehagyma
  • 10 dkg parmezán
  • 4 cl olívaolaj
  • egy teáskanál borecet
  • ízlés szerint só

A medvehagymát egy jó éles késsel apróra vágjuk. Ha van késes aprítónk, akkor használjuk nyugodtan, mert meggyorsítja a munkát. A medvehagymához hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Óvatosan meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, végül meghintjük egy kis borecettel. Megsózzuk az egészet, aztán alaposan összekeverjük. Rögtön lehet a zsemlére kenni, de még jobb, ha egy estét hagyjuk állni a hűtőben,  mert összeérnek az ízek.

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com