Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A medvehagymás csirke két élete

A papi mindig azt mondja, nincsen kár, aminek ne lenne haszna vagy amiből ne lehetne tanulni. A következő hetekben igyekszem olyan recepteket hozni, amelyekkel nem kell sokat vacakolni. A mostani medvehagymás csirkecombok is ezek közé tartoznak. Home office (jobb esetben) és gyerekek mellett is pillanatok alatt összeállítható, mert a munka legnagyobb részét a sütő végzi. 

Kétféle mondhatni páccal készül, hogy legyen miből a családnak választani. A medvehagymát tulajdonképpen csak zöldfűszerként használom, mert szerintem így sokkal intenzívebb az íze. 

Friss vlogposzt! #mindenrendbenlesz

Ha eddig még nem tettétek, gyertek a Főzzünk gyerekkel csoportba, ahol kiderül, milyen valójában gyerekekkel a konyhában.

Tovább

3 szuper házi praktika hurutos köhögésre

kerti patika köhögés

Már azt hittem, hogy pár nap fülgyulladással megúsztuk az idei téli betegség szezont, de az enyhe idő miatt újra támadnak bacilusok. Igaz, nem vészes, csak egy kis hurutus köhögés, amit néhány apró házi praktikával könnyen lehet csillapítani.

Gyömbértea

A gyömbér enyhíti a köhögési rohamokat és segít feloldani a nyákot. Legjobb, ha tea formájában fogyasztjuk. Nagyjából egy hüvelykujjnyi darabot hámozzunk meg és reszeljünk le. Ezek után forrázzuk le nagyjából két deci vízzel, majd tegyünk bele egy teáskanál mézet és /vagy citromlevet. Ha nincsen otthon gyömbérszár, akkor a tea két teáskanálnyi gyömbérporból is elkészíthető. (A férjem szokott bele tenni még fahéjat is.)

Édesgyökértea

Az édesgyökér az egyik leghatékonyabb természetes köptető: nemcsak a nyákot oldja, hanem a hörgőket is nyugtatja. Könnyen készíthetünk bele tát. Egy teáskanálnyi édesgyökeret felforrallunk nagyjából fél liter vízzel, majd húsz percet állni hagyjuk. Végül leszűrjük és ízlés szerint mézzel ízesítjük.

Fokhagyma magában vagy mézzel

A fokhagyma nemcsak a vérnyomást tartja kordában, hanem természetes módon nyákot is oldja. A leghatékonyabb akkor, ha nyersen rágcsáljuk vagy összezúzva belekeverjük egy evőkanál mézbe. A nagyapám erre esküszik. Bár ő reggelente évszaktól függetlenül 3 gerezdet eszik nyersen.

Tovább

Kenyér dagasztás nélkül

Eredetileg teljes kiőrlésű lisztből akartam sütni az ír szódás kenyeret, de előttem nagyjából kifosztották a boltot. Maradt a hagyományos BL80-as egy kis zabliszttel felturbózva. Az ír szódást nem kell dagasztani, pihentetni, csak keverni és formázni. A munka többi részét a sütő végzi! A végeredmény nagyon finom, pihe-puha lett és pláne, hogy közben még a nindzsák is segítettek!

U.i.: Elindult a Főzzünk gyerekkel! Facebook-csoportunk, ahol megmutatjuk, milyen igazából gyerekekkel főzni! Várjuk a recepteket és a képeket!

Tovább

Kelbimbó, az immunerősítő

Őszintén bevallom a kelbimbó vagy bimbós kel, nem a gyerekeim kedvence. Azonban néha napján mégis belecsempészem a menünkbe, mert tele van a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokkal, aminosavakkal és rostokkal.

A C-vitamin tartalmának köszönhetően többek között:

  • erősíti az immunrendszert
  • segíti a regenerációt
  • erősíti és tisztítja az érfalakat
  • fokozza a vas anyagcserét

A kelbimbó K-vitaminban is gazdag, amely elősegíti a máj méregtelenítését, regenerálja a bélflórát és egyes kutatások szerint a csonképződésben is fontos szerepet tölt be!

Nagyon alacsony a kalóriatartalma, ezért szinte bármelyik diétába beilleszthető.

Érdemesebb az apróbb szemű fajtát választani, mert általában ízletesebb. Az elkészítése nem igényel komolyabb konyhai szaktudást. Körülbelül 7-8 perc alatt forró vízben elő kell főzni. Vigyázzunk! Nem szabad túlfőzni, mert különben kesernyés lesz az íze. Az előfőzés után pedig nincsen más dolgunk, mint nagy serpenyőben egy kis fokhagymás olívaolajban megfuttatni és végül egy kis citrommal meglocsolni. De pirított gombával is nagyon finom!

Tovább

Elkészítettük a világ egyik legegészségesebb ételét!

A koreai kimcsiben az a zseniális, hogy csak zöldségeket kell összevágni és hagyni, hogy az egész fermentálódjon. Egy igazi vitaminbomba, amely regenerálja a bélflórát és erősíti az immunrendszert! Friss vlogposzt!

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com