Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fiúk anyák napi sütije

vlog anyák napja desszertA srácok megleptek egy elő anyák napi sütivel. Az egyik kedvenc receptünket, a panna cottát készítették el eperrel és bazsalikommal némi apai segítséggel. Az ajándékot természetesen először ők kóstolták meg, de azért nekem is jutott.

Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy adaghoz:

  • négy deci habtejszín vagy kókusztejszín
  • két evőkanál cukor (lehet eritrit is)
  • egy tasak porzselatin vagy 3 lapzselatin
  • egy marék eper
  • négy-öt levél bazsalikom

Néhány jó tanács! A panna cottát sosem forraljuk, mert akkor nem áll össze! Lehetőleg egy éjszakát a hűtőben hűtjük, ha nincsen ennyi időtök, akkor egy órára tegyétek be a fagyasztóba. Úgy is tökéletes lesz a végeredmény. A legegyszerűbb pohárban tálalni, mert akkor nem kell vacakolni a kiborításával.

Tovább

Ne dobd ki a szikkadt kenyeret!

Inkább készíts belőle panzanellát, vagyis toszkán kenyérsalátát! Amióta én sütöm itthon a kenyeret, nagyobb becsülete van. Szinte mindig elfogy (néha hamarabb is a kelleténél), de nálunk is előfordul, hogy egy kisebb darab megmarad. Ilyenkor ezeket mindig újrahasznosítom.

Friss vlogposzt, amiből kiderül, hogy ki jár rá folyamatosan a olívabogyóra!

Tovább

30 perces home office csirke

vlog csirke

Hétköznap jó esetben negyvenöt, de inkább harminc percem marad az ebédgyártásra. Mivel a srácok nagyon szeretik, és hamar megvan, gyakran szoktam  csirkemellcsíkokat pirítani. Legutóbb ezt az egyszerű ételt egy kis házi mángoldpesztóval dobtuk fel.

A mángold az egyetlen növény a kiskertünkben, ami nem fagyott ki. Hasonló az íze, mint a spenótnak. Remek salátákat, önteteket lehet belőle készíteni, de jól passzol a tengeri halakhoz is. (Ha nem kaptok  mángoldot, nyugodtan használjatok helyette spenótot.)

A főzésből a filctetkós korszakukat élő fiaim is kivették a részüket.

Friss vlogposzt!

Tovább

Zokogtam anyukámnak a telefonban

home office napló homeofficenapló home office

Be kell vallanom, hogy bármennyire igyekszem, és tudom, hogy nagyon-nagyon szerencsés vagyok, nehezen viselem a kényszerű otthonlétet.  Igyekszem erős maradni, de ha csak a közelgő húsvétra gondolok, sírni kezdek. Home office napló két gyerekkel 4. rész!

15. nap (hétfő) – Anya, az IT Help desk

A hétfői napnak valahogy mindig fix pontot a háromnegyed egyes online sakk. Azt látom, hogy a fiam mindig várja, még akkor is, ha sietnie kell az ebédeléssel. (Nem ismerek nála lassabb evőt. Ha elkalandozik, akkor képes egy szendvicset egy órán keresztül eszegetnie.) Félkor már ott ültünk a gépnél, átismételtük gyorsan az előző órán tanultakat és vártuk a konferenciahívást. Én csak az IT help desk vagyok, és igyekszem csendben végighallgatni az órát. És közben figyeltem a gyereket. Láttam, hogy neki kell legalább öt perc még így is, míg átáll és azt is, hogy nehezen viseli, ha nem nyer.

16. nap (kedd) – Ovi online

Az óvó néni a heti tervét beleértve a mesét és a kézműveskedést teljesítettük. Vissza is küldtük Facebookon. Nem kötelező, nem kérik számon, de mivel a majdnem hatéves szeptemberben kezdi az elsőt, fontosnak tartom, hogy legyen valamilyen feladattudata. Már csak a fejlesztő tornával kéne haladnunk, mert küldtek pár gyakorlatot. Meg közben ott a bújós kisebbik, meg dolgoznom kéne, meg kenyeret gyártanom… Még szerencse, hogy vannak napok, amikor a férjem főzi az ebédet.

17. nap (szerda) – Örülök, ha estig végzek a munkával

Nagyot bosszankodtam, mert lépten-nyomon abba botlok, hogy minden anyuka ráér kreatívkodni és ezt ezerrel megosztja az interneten. Itt egy kis vicces torna a gyerekkel, ott nyolcfajta húsvéti dísz, amott meg diy maszkvarrás meg csendben meditálás. Én bezzeg örülök, ha estig nagyjából végzek a munkámmal, a háztartással! És ha gyerekek időben elalszanak, akkor még marad benne szufla ahhoz, hogy a férjemmel váltsak kettő értelmes mondatot, mielőtt lisztes zsákként kidőlnék.

18. nap (csütörtök) – Megcsodáltunk egy kukásautót

A tegnapi rosszkedvemet a hároméves megérezte. Azt láttam, egész délelőtt maga alatt volt. Nem akart tornyot építeni, legózni, gyurmázni. És óránként egyszer valami apróság miatt nekiállt sírni. Még a cumiját is kérte és az ölembe bújt. Arra gondoltam, elviszem egy rövid körre biciklizni. Elvégre az udvart hetek óta nem hagyta el. Már az ötlettől is csillogott a szeme. Nem mondom, hogy nem fáradtunk el, pedig csak húsz percet töltöttünk kint. Ő tekert, én futottam utána. Megcsodáltuk a virágzó fákat, az ugató kutyákat és a mellettünk elsuhanó kukásautót is.

19. nap (péntek) – Lelkileg nehéz bezárva lenni!

A tegnap biciklizés után a férjem is felbátorodott és felvetette az ötletet, menjünk el kirándulni, mert különben lelkileg nem fogjuk bírni az otthonlétet. Mivel kerülni akartuk a tömeget, ezért eszünkbe sem jutott valamelyik környékbeli erdőbe vagy a Velencei-tóra menni, inkább a mező szélén sétálgattunk egy órát. Csak mi! A fiaimat mintha kicserélték volna!

20. nap (szombat) – Fűnyírással oldjuk a stresszt

A szombatot egy az egyben a kertben töltöttük. Családilag Kiástuk a kerti csapot, mert a téliesítő kar kijött a helyéről. De megoldottuk. Aztán körbe gazoltam a házat és levezetésképp a srácok örömére beindítottuk egy kis távsegítséggel a fűnyírót és a férjemmel a fűnyírásban vezettük le az előző nap felszabadított feszültséget.

21. nap (vasárnap) – Zokogtam a telefonban

Ez a nap volt a gödör alja. Legalábbis remélem. Tulajdonképpen napok kellettek ahhoz, hogy a bennem lévő szomorúság, kiszolgáltatottság, félelem úgy istenigazából a felszínre törjön. Még magamnak is féltem bevallani, hogy nehezen bírom a kényszerű otthonlétet és nem azért mert alapesetben nonstop kóvályogtunk volna. Csak hiányoznak a szüleim, a nagyszüleim, a húgom, az unokatestvéreim, a férjem családja és a barátaink! Hogy nem tudjuk egymást megölelni, megérinteni... és vészesen közeleg a húsvét. Este zokogtam anyunak a telefonban, mikor meghallottam a hangját, pedig nem akartam, hogy miattam is aggódjon…

(folyt. köv.)

Ötleted sincsen mi legyen az ebéd, vagy hogyan vond bele a gyereket a főzésbe, akkor gyere a Főzzünk gyerekkel! csoportba és beszélgessünk róla!

Tovább

Töltött csibetojások húsvétra

vlog tojás

Már készülődünk a húsvétra. A sonkához tökéletesen passzoló töltött tojásokat csibe formában készítettük el. Nem lettek valami szépek, de az ízük tízpontos és ami a legfontosabb, hogy a gyerekekkel formázás közben szuperül éreztük magunkat.

Friss vlogposzt!

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com