"Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik."- mi már nem fogunk. Illés biztosan nem.  Mi már előmártonoztunk annak ellenére, hogy nem olyan könnyű libahúshoz jutni. Még combokat csak-csak könnyű szerezni, de a libaaprólék már ismeretlen fogalom. Mindegy szárnytőből, libamellből és nagyjából két kiló zöldségből olyan levest főztünk, hogy mindenki megnyalta mind a tíz ujját. Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy személyre:

  • 1kg libaszárnytő
  • 1 libamell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szár gyömbér
  • egy teáskanál tk liszt
  • 1 szál póréhagyma
  • fél kg répa
  • egy szál fehérrépa
  •  egy zeller
  • fél kg gomba
  • egy csokor kakukkfű és rozmaring
  • egy teáskanál szerecsendió
  • ízlés szerint só, bors

A tálaláshoz

  • egy pohár (vegán-laktózmentes) tejföl
  • néhány levél koriander