Egy szürke februárban nem tudok jobb ebédet elképzelni, mint egy friss fűszeres pad thai sok zöldséggel. Akár hús nélkül is el lehet készíteni például Chefgomba barna csiperkével. Ezek mellett ráadásul minden maradék zöldséget is elnyel, és még gluténmentes is. Így a kisebbik fiam is tud belőle enni.

padthai gomba recept

Hozzávalók:

  • 500 g barna csiperke (Chefgomba)
  • 3 szál répa
  • egy fél szál póréhagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • egy teáskanál gyömbér
  • egy teáskanál római kömény
  • egy pici füstölt paprika
  • egy pici chili (csak annyi, amennyire csípősen szeretjük)
  • ízlés szerint só
  • egy csomag rizstészta
  • pici kókuszolaj

A tálaláshoz:

  • pici lime leve
  • koriander

A barna csiperkét megtörölgetjük, és feldaraboljuk. A répát gyufaszálra vagdossuk. ( Ha nem lesz olyan szép vékony az sem baj. Majd a kókuszolajon megfuttatjuk a felvágott póréhagymát és a megpucolt fokhagymát. Picit megsózzuk. Rádobjuk a gombát és a répát. Majd pár perc rotyogtatás után jöhetnek szépen sorban a fűszerek. Először a gyömbér, aztán a római kömény, a füstölt paprika és végül a chili. Addig kevergetjük a wokban, amíg meg nem puhul a gomba.

Közben a rizstésztát beáztatjuk néhány percre, és utána összemelegítjük a gombás zöldséges szósszal. Végül limelével és korianderrel tálaljuk.