Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Úgy néz ki, mint a rántott hús!

Pedig nem az! Japán káposztás palacsinta, pizza vagy tócsni – az okonomiyakit kismillió változata van. Mi most egy nagyon egyszerű változatot hoztunk, amit pillanatok alatt el lehet készíteni, még akkor is, ha az utolsó simításokat egy háromévesre bízzuk.

Friss vlogposzt!

Tovább

Bakwan jagung, az indonéz kukoricatócsni

vlog mentes recept gyerekkel főzni kukoricatócsni
Mindnyájan repetáztunk belőle!

Fehérváron a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon szokás, hogy a világ minden tájáról érkező táncosok a folkestjükre nemcsak tánccal, hanem egy kis kóstolóval készülnek. Idén az indonéz csapat például bakwan jagungot, ami gyakorlatilag édes-sós hagymás-kukoricás tócsni, készített. Annyira megtetszett ez az egyébként rettenetesen egyszerű recept, hogy elkértem tőlük, és otthon is megsütöttük.

A lassan két és fél éves Illés majdnemhogy egyedül állította össze a tésztát. Közben kóstolgatta a kukoricát. A nagyobbik, Ágoston főzés helyett inkább a háttérben játszott. Azért mire kisült az első adag, megjelent az asztalnál, mert azt hitte kész a rántott hús... Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy személyre:

  • két kisebb konzerv kukorica
  • egy csomag újhagyma
  • 200 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 3 tojás
  • két-három evőkanál édes szójaszósz
  • egy teáskanál fokhagymapehely
  • ízlés szerint bors

A mártogatóshoz:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • egy teáskanálnyi narancslé
  • ízlés szerint chili
Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com