Lohikeitto, a finn lazacleves

 
Minden népnek megvan a maga halas levese, amelyhez az esetek kilencvenöt százalékában valamilyen alaplére van szükség. Ez természetesen jelentősen megnöveli az elkészítési időt főleg ha hozzáveszem, hogy ilyen-olyan halnyesedék kell hozzá, amit csak speckó boltban vagy jobb esetben egy tisztességes piacon lehet beszerezni.(Most tekintsünk el a halászlékockáktól, sűrítményektől.)...
A bejegyzés folytatódik »
 

Az uborka nemcsak salinak jó!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mikor kint tombol a kánikula, akkor nincsen lelki erőm begyújtani a sütőt vagy a tűzhelyt. Az ok eléggé prózai: nincsen légkondink, és az esti alapos szellőztetéssel sem mindig sikerül...
A bejegyzés folytatódik »
 

Ennyire pink levest még nem ettél!

Szeretem, amikor virágoznak a gyümölcsfák! Az édes illatuk teljesen belepi a kertet! A méhek zümmögnek, a háttérben pedig valamelyik távoli szomszéd rotációs kapája, vagy fűnyírója duruzsol. „Ebbűl körte!”...
A bejegyzés folytatódik »
 

Maradék húsleves újrahasznosítva

Mikor azt hittem, hogy végre kikeveredtünk a téli, nyákos, gusztustalan betegségszezonból, a férjem összeszedett egy tüszős mandulagyulladást. Egy darab tuskóként elterült a kanapén, és nyakig betakarózott a meleg...
A bejegyzés folytatódik »
 

Mentes borsókrémleves minimalista stílusban

Kislányként nem szerettem a konyhában sündörögni. Kár szépíteni! Őszinte leszek: nem izgatott, hogyan nyújtotta a mama a rétestt. Ha a család nőtagjai mégis kedvesen odazavartak a tűzhely mellé, hogy nézzem meg már,...
A bejegyzés folytatódik »
«
1234

fit food challenge

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

HTML