5 tipp, hogy ne szúrd el a spárgát!

 
A konyhában a mumusom a zöldspárga (volt). Próbáltam sütni, párolni hiába! A végeredmény jobb esetben mindig olyan lett, mint a zöld fakéreg, amin percekig lehetett kérődzeni. Ha kicsit elkalandoztak a gondolataim, mert épp belemerültem a telepi élet hétköznapi gyönyöreibe: a szomszédból áthallatszó veszekedésekbe, az alulról üvöltő Kossuth Rádióba vagy éppenséggel...
A bejegyzés folytatódik »
 

Mennyei karfiol egészben főzve-sütve

Nehéz időszakon vagyunk túl. Azt hiszem, most már leírhatom. De a hirtelen jött öröm, mint ahogyan utána az üresség, a tehetetlenség és a bánat,  szivárványként tovaillant. Nem baj, nem volt itt az ideje még. Ezt valahol...
A bejegyzés folytatódik »
 

Káposztakrém: ezt mindenkinek meg kell kóstolnia!

Ahogy megjött az eső, a szervezetem a medvékhez és a sünökhöz hasonlóan el kezdett készülni a télre. Soha nem hittem volna, hogy egyszer a roppanós tetejű csokitorta helyett a császárszalonnáról és a szaftos, zsírban pirított...
A bejegyzés folytatódik »
 

Steakburgonya helyett céklasteak

A céklapucolás igazi konyhai vérengzés: elég egy pillanatra rosszul húzni a kést, és máris megvan a baj. Nem, most nem arra gondolok, hogy megvágom az ujjam pont azelőtt, hogy valami vizes masszába kéne nyúlnom, hanem arra,...
A bejegyzés folytatódik »
 

Fehérrépa püré, egy gátlástalanul finom köret

Kisgyerekként nem voltam oda a sárgarépáért. A fehérrépát pedig kifejezetten gyűlöltem. Nagymamám és a dédim zseniális húslevesét sem voltam hajlandó megenni, ha láttam, hogy  a kettő körül valamelyik...
A bejegyzés folytatódik »

fit food challenge

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

HTML