Még az edények is táncra perdülnek!

Iszonyatosan szeretek sütni-főzni nekem, de is vannak napok, amikor beüt az alkotói válság, és fogalmam sincsen mi lesz az ebéd/vacsi vagy a zöldségpucolás helyett legszívesebben a kanapén kucorogva olvasgatnék. Na, de hát az anyaság, háziasszonykodás nem kívánságműsor, pláne ha a gyerekek nagyranyílt szemekkel néznek! Ilyenkor hangulattól függően kapcsolok zenét!

Daniel Pemberton: Fugue in D minor

A gyerekek nagyon munkaigényes ebédet például burgundi marharagut kívánnak. Még akad itthon némi marhahús, ezért nekilátok. Megpucolok vagy egy kiló zöldséget, hártyázom a húst, majd kockára vágom és oldalanként pirítom. Rotyogtatom egy órát, majd vaslábasban sütöm vagy három órát. Közben folyamat koncentrálok kell, különben az egész mehet a kukába vagy jobb esetben a szomszéd macskának.

Sosztakovics: Második keringő

A férjemmel ketten vagyunk a konyhában. És azt játsszuk, hogy ő a séf, én a konyhalány. Álladóan beleszól a munkámba, hogy túl nagyra vágtam a répát vagy hogy nem találja a nagy reszelőt. Mert nincsen a helyén. Aztán kiderül, hogy mégis ott van, de nem vette észre, mert valaki (sosem derül ki, hogy ki!) elépakolta a nagylábast. Aztán a fűszerezésnél valahogy dűlőre jutunk, és a végeredmény káprázatos lesz!

Kill Bill 2-Malaguena Salerosa

Max tizenöt percem van főzni, mert most estünk haza a délutáni tornáról/sakkról/bevásárlásról/stb. A vacsi amittalálokahűtőben tészta parmezánnal. Még rajtam van a kabát, amikor felteszem a gázra a tésztafőző vizet. Mire tálalok, addigra már a napi mosást is elindítom.

Ramones: Judy is a punk

Nah, ilyenkor nincsen nagy lakoma! Csak főzök egy virslit, vagy betolok egy adag halrudat a sütőbe. Amíg elkészül, addig ugrálunk a kanapéról és bulizunk egy nagyot!