Nálunk elképzelhetetlen a karácsony halászlé vagy valamilyen halleves nélkül! Többször készítettünk már hagyományos pontyhalászlevet, finn lazaclevest. Idén pedig biztosan szicíliai halleves lesz a menü, amelyhez külön alaplevet kell főzni. Ó, nem kell megijedni, nem kell egy napot hozzá a konyhában tölteni, az expressz alaplé percek alatt összedobható. Utána meg csak bele kell dobálni a hozzávalókat.

A mostani főpróba annyira jól sikerült, hogy egy kiskanálnyi sem maradt belőle! Friss vlogposzt!

Hozzávalók hat személyre:

  • 1 kg tengeri hal
  • fél kiló garnéla
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 30 g datolyaparadicsom
  • 3 szárzeller
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • egy deci száraz fehér bor
  • egy teáskanál római kömény
  • ízlés szerint só és bors
  • ízlés szerint chilipaprika (elhagyható)

A díszítéshez (elhagyható)

  • néhány kanál parmezán és pár levél bazsalikom