A nyár számomra egyet jelent a lecsószezonnal. A paprika-paradicsom-hagyma triumvirátuson túl érdemes a mediterrán változatokat is kipróbálni. Mi most a gyerekekkel római lecsót sütöttünk sütőben.

A cukkinin és a paradicsomon kívül, tettünk bele egy kis articsókát is. Ez az érdekes virágszerű zöldség serkenti az emésztést, beállítja a koleszterinszintet és kiváló vízhajtó hatású, így gyakorlatilag bármelyik diétába beleilleszthető. Friss vlogposzt!

Hozzávalók 3 főre:

  • egy cukkini
  • 250 gramm koktélparadicsom
  • 3 fej articsóka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy citrom leve
  • ízlés szerint fokhagymagranulátum
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • négy cent olívaolaj
  • néhány levél bazsalikom