Kétféle dinnyeevő ember létezik: az egyik, aki megeszi magot és aki nem. Én az előbbibe tartozom. Érdemes elrágcsálni, mutatjuk miért.

1. Magas a magnéziumtartalma

4 grammnyi dinnyemag 21 mg magnéziumot tartalmaz, amely a napi szükséglet 5 százaléka. A magnézium nélkülözhetetlen az izom-és az idegek megfelelő működéséhez, a szív és a csontok egészségéhez.

2. Rengeteg cinket tartalmaz

A dinnyemag szuper cinkforrás, így erősíti az immunrendszert

3. Van benne vas

Egy marék dinnyemag közel 0,3 mg vasat tartalmaz. A vas nélkülözhetetlen többek között a vérképzéshez, ezért vérszegényeknek is kifejezetten ajánlott.

4. Gazdag „jó zsírokban”

4 grammnyi dinnyemagban 1,1 g jó, a szervezet számára hasznos zsír van, amely csökkenti a koleszterinszintet, a szívinfarktus-és a sztrók kialakulásának kockázatát.

5. Alacsony a kalóriatartalma

Egy marék dinnyemag nagyjából 23 kalóriát tartalmaz, ezért fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Hogyan fogyasszuk?

Lehetőleg ne egyben nyeljük le, hanem alaposan rágjuk meg. Ha ez nehezünkre esik, akkor a magokat sütőben magas hőfokon negyed óra alatt pirítsuk le, és úgy együk meg. Vagy keverjük bele például a reggeli zabkásába.

via healthline