A férjemmel az egyik első közös receptünk a sütőtökös póréhagymás csirke egypontnullás változata volt. Azért is szeretjük, én legalábbis, mert a tököt nem kell elősütni, hanem csak fel kell kockázni és beledobálni a serpenyőbe. Az évek alatt persze finomhangoltuk a fűszerezést így lett egy kicsit indiai curry-re hajazó, testet-lelket megmelengető, gyors őszi ebéd. Remekül illik hozzá a kuszkusz, a bulgur, a rizs, saláta, vagy bármilyen tetszőleges lepénykenyér.

A többi kiderül a legfrissebb vlogposztból!

Hozzávalók négy személyre

  • 500 gramm csirkemell
  • egy kisebb sütőtök fele
  • egy szál póréhagyma
  • 4-5 darab babérlevél
  • egy rúd fahéj
  • négy gerezd fokhagyma
  • 2 centi friss gyömbér reszelve
  • három teáskanál őrölt fahéj
  • másfél deci kókusztejszín
  • (egy szál chilipaprika- ha csak felnőttek esznek belőle)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kókuszzsír a pirításhoz