Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balatoni halpogácsa

Pár napot a múlt héten a Balatonon töltöttünk. Semmi mást nem csináltunk, mint kirándultunk és távcsővel pásztáztuk a vizet. Az egyik ilyen etap alkalmával betértünk az aszófői halsütőbe, ahol olyan sült halat kaptunk kovászos uborkával, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Egyszerű volt, olcsó és borzasztó fin

Fehérvárra hazaérve, azon gondolkodtunk, hogyan lehetne a balatoni ízeket itthon is reprodukálni?!

Egyik este a férjemnek eszébe jutott, süssünk egy olyan halpogácsát, amibe beleaprogatunk egy kis kovászos uborkát. 

Őszintén megmondom, gyúrogattuk egy ideig a receptet, mert a pogácsa sütés közben szétesett. Aztán egy kicsivel hosszabb hűtöztetés meghozta az eredményt. Utána valamilyen tetszőleges lisztben megforgattuk őket, és lááám egybenmaradt... 

Friss vlogposzt lelkes minőségellenőrökkel!

Tovább

Pappa di pomodoro

vlog leves

A férjemben van valami megfoghatatlan az olasz néplélekből, mégha a felmenői között csak  magyarok, szerbek, svábok és szerbek vannak.

Emlékszem, majd tíz évvel ezelőtt, mikor még csak a kapcsolatunk romantikus hangulatában addig ismételte nekem a Juventus kezdő csapatát, hogy a nyár végére kivülről fújtam.

Nah, utána meg is kérte a kezem. De ez egy másik, jóval hosszabb történet.

Visszatérve Olaszországra... Idén is odamentünk volna nyaralni, finomságokat kóstolni és habos kapucsínót inni. (A tavalyi főzésünket Triesztben itt nézhetitek meg.) Hát a koronavírus keresztül húzta a terveinket, és le kellett mondanunk. Azóta többször (értsd: heti egyszer biztosan) valami olaszt eszünk. Nem, nem azt a magyaros átiratot, hanem az autentikusat. A férjem ragaszkodik hozzá.

A szülinapjára rendeltem egy kis olasz meglepetéscsomagot, amiből készítettünk neki Illéssel egy pappa di pomodorót, vagyis toszkán paradicsomlevest. 30 perc alatt tokkal-vonóval megvoltunk és még a maradék szikkadt kenyeret is felhasználtuk.

Friss vlogposzt!

Tovább

Nyárváró indiai saslik

vlogMár várjuk a nyarat, ezért egy random kertipartit csaptunk családilag a teraszon. Grilleztünk húsnyalókát, avagy indiai fűszerezésű csirkesaslikot és egy vega-gombás verziót is.

Sajnos, normálisan közelről az ételt most nem tudtam lefotózni, mert a gyerekek (meg a férjem) egy szempillantás alatt majdnem az összeset megették. Jó, nekem egyet hagytak mutatóban!

Friss vlogposzt!

Tovább

Könnyű epres-rebarbarás galette

vlog eper galette rebarbara

Nálunk már dübörög az eperszezon! A fiúk uzsonnára nagyjából egy kilót képesek megenni! De hogy ne legyen olyan unalmas, és megtörjök a hétköznapok monotonságát, most tölteléknek használtam fel. Na jó, belevágtam két szál savanykás rebarbarát is, hogy egy kicsit izgalmasabb legyen. Meg amúgy is jóban vannak.

A galette, egy rusztikus francia pite, amit ezermegegyféleképpen lehet készíteni. Én azért szeretem, mert nem kell hozzá elővenni a robotgépet, nem kell hozzá forma, (ergo kevesebb a mosogatnivaló), valamint nem kell elősütni, bármennyire is szaftos töltelék.

Friss vlogposzt!

Tovább

"Katlanos" csirke spárgával

vlog spárga csirke

A nagyobbik fiam (értsétek majd hatéves) szerintem növésben van. Legalábbis anno falun azt mondták, ha valaki hirtelen el kezd sokat enni. A kedvence a csirkecomb bármilyen zöldséggel. Az utóbbi pár hétben sokszor ettünk ilyet. A legutóbb spárgával dobtam fel a heti csirkét.

Kezdő háziasszony koromban, hányszor de hányszor dobtam ki a spárgát, mert mindig olyan fás-szálas maradt, hogy egy panda megirigyelte volna! Azóta megtanultam, vén, leértékelt spárgát nem veszünk, mert azon még a csoda sem segít.

Spárgatippes friss vlogposzt!

Hozzávalók négy-hat főre

A húshoz:

  • másfél kiló csirkecomb (vagy mell is jó)
  • 4 deci (növényi) tejszín
  • 2 deci száraz fehér bor
  • fél üveg kapribogyó
  • 5 levél zsálya
  • két ág rozmaring
  • ízlés szerint só,bors
  • olívaolaj a lepirításhoz

A körethez:

  • két csomag spárga
  • két deci fehérbor
  • ízlés szerint só,bors
  • pici olívaolaj a lepirításhoz

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com