Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hűsítő körtés granita

Itthon annyira nem ismert nyári desszert a granita, ami nagyjából a jégkása és a sorbet között van félúton. Bármilyen idénygyümölcsből el lehet készíteni például dinnyéből, körtéből vagy barackból.

Csak egy botmixer (késes aprító) és egy fagyasztós hűtő kell hozzá.

Friss vlogposzt!

Tovább

Nagyon gyors, nyaralós zöldbabos tészta

vlog zöldbab spagetti tészta

A nyaralás alatt én sem szeretek órákat a konyhában tölteni, hogy jusson idő a nagybetűs pihenésre is. Ehhez hoztam nektek egy szupergyors, 10 perces, nyaralós, könnyed zöldbabos tészta receptet.

Friss vlogposzt!

Tovább

8 dolog, amire jó a citromfű

kerti patika citromfű

Néhány évvel ezelőtt kaptam egy kisebb bokornyi citromfüvet a szomszédból. Az ajándékozó a lelkemre kötötte, van egy bombabiztos tippje, hogyan lehet a leggyorsabban szaporítani.

Csak menjetek át rajta fűnyíróval és nő mint a gomba!


Megfogadtuk a tanácsot. A férjem átment rajta fűnyíróval, és még azon a nyáron akkora lett a bokor, hogy alig tudtam kordában tartani.

De mire is jó a citromfű? Mindenre IS, mint a WD40 vagy a nedves popsitörlő. Viccet félretéve leginkább az idegek nyugtatására.

A benne lévő anyagoknak köszönhetően többek között

  • szabályozza a pajzsmirigy-működését
  • enyhíti a menstruáció előtti nyugtalanságot
  • hozzájárul a nyugodt alváshoz.
  • serkenti a máj működését
  • javítja az emésztést
  • gyorsítja az anyagcserét
  • sőt még vízhajtó hatással is rendelkezik.
  • ajakherpesz ellen is hatásos lehet, mert a benne lévő polifenolok gátolják a herpeszvírus szaporodását.

Hogyan fogyasszuk? Én desszertekre is szoktam rakni díszítésként, de lehet belőle limonádét, szörpöt készíteni vagy teát főzni.

A teát nagyon egyszerűen el lehet készíteni. Elég 3-4 darab nagyobb levél, amit 2 és fél deci vízzel leforrázzunk. Pár percig állni hagyjuk, és már ihatjuk is.

Tovább

Így készülj az apartmanos nyaralásra!

Hasznos tanácsok, praktikus alapanyagok, hogy ne tölts szabadság alatt órákat a konyhában és hogyan nyerj plusz helyet a csomagtartóban!

Friss vlogposzt!

Tovább

Hideg sárgadinnye-krémleves pezsgővel

Most kivételesen egy 18+-os tíz perc alatt a kevésbé rutinos konyhatündérek által is összedobható elegáns levest hoztunk nektek. És a főzés végén diszkréten megállapítottuk, hogy a sárgadinnye nagyon szereti a pezsgőt és a chilit.

Friss vlogposzt!

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com