karácsony menüsor vlog

Az előző évekhez hasonlóan most is összeállítottunk egy karácsonyi menüsort, amit viszonylag kevés munkával bárki összeállíthat. Jó, ezek nem gyors ételek, de a munka oroszlán részét a sütő vagy éppen a hűtő végzi. Klasszikus, de mégis modern fogások, amelyekkel nem lehet hibázni. Mi ezekkel várjuk a vendégeket!

Nálatok mi lesz a menüsor?

Előétel: Szicíliai halleves házi kovászos kenyérrel

Ha ragaszkodtok a halhoz, de nem akartok halászlevet vagy rántott pontyot készíteni, akkor szuper választás lehet a szicíliai halleves. Picit paradicsomos, kellemesen karakteres, és mégis könnyed. Klasszul lehet tunkolni például házi kovászos kenyérrel.

 

Főétel: Burgundi marharagu édesburgonyapürével

A burgundi marharagu abban különbözik a hagyományos marhapörkölttől, hogy teli van zöldséggel. Ezt ma fogom elkészíteni, mert nagyjából 3 óra kell, míg elkészül és holnapra az ízek még jobban összeérnek. Az édesburgonyapüré receptje még a fiúk hozzátáplálásos időszakából származik, de azóta is nagy kedvenc.

Desszert: Kókuszos panna cotta téli cseresznyével

Ezt is ma fogom elkészíteni. Mondjuk épp csak mindent 3 perc alatt összemelegítek, aztán mehet az egész a hűtőbe egy éjszakára. Másnap csak megdíszítek a téli cseresznyékkel.

Bónusz desszert: Mentes gesztenyegolyó

Az örök családi kedvenc. Sosem lehet belőle eleget készíteni és remekül be lehet vonni a gyerekeket.


Mi ezzel kívánunk boldog karácsonyt Nektek! Legközelebb a két ünnep között egy (szilveszteri) egészséges nasival jövünk!