vlog mentes recept hal grill orata

Gyerekként sokszor álmodoztam arról, hogy bejárom a világot. Nyaranta órákon keresztül böngésztem a földrajzi atlaszomat, és próbáltam megjegyezni az országokat, a zászlókat és a fővárosukat.  Életemben először 14 évesen utaztam először külföldre. No nem túl messzire, csak Horvátországba, de a mai napig emlékszem arra a pillanatra, amikor először láttam meg a tengert.

Álltam a vízben. Joghurtos fagyit ettem csokiöntettel, és közben a lábamat nyaldosták a hullámok. A sós levegő összegubancolta a hosszú hajamat és egy utcával lejjebb a kisvendéglőben halat grilleztek.

Azóta amikor halat sütök, mindig eszembe jut a tenger. Még akkor is, ha több száz kilométerre vagyok. Ezért is örültem, mikor legutóbb, szuper aranydurbincsot tudtam venni. Még talán a pénztárhoz sem értem,  de már tudtam, citrommal, fokhagymával és bazsalikommal fogom megtölteni és a kertünkből szedett mángolddal fogom tálalni.

Friss vlogposzt, amiből többek között kiderül, hogyan lehet eldönteni, vajon kellően átsült-e a hal?!

Hozzávalók két személyre:

  • 2 aranydurbincs
  • egy citrom
  • négy gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és fokhagymapehely
  • néhány levél bazsalikom
  • pici olívaolaj

A körethez:

  • 500 gramm mángold ( ha nem kaptok, só a spenót is)
  • ízlés szerint só és fokhagymapehely