Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hideg sárgadinnye-krémleves pezsgővel

Most kivételesen egy 18+-os tíz perc alatt a kevésbé rutinos konyhatündérek által is összedobható elegáns levest hoztunk nektek. És a főzés végén diszkréten megállapítottuk, hogy a sárgadinnye nagyon szereti a pezsgőt és a chilit.

Friss vlogposzt!

Tovább

Pappa di pomodoro

vlog leves

A férjemben van valami megfoghatatlan az olasz néplélekből, mégha a felmenői között csak  magyarok, szerbek, svábok és szerbek vannak.

Emlékszem, majd tíz évvel ezelőtt, mikor még csak a kapcsolatunk romantikus hangulatában addig ismételte nekem a Juventus kezdő csapatát, hogy a nyár végére kivülről fújtam.

Nah, utána meg is kérte a kezem. De ez egy másik, jóval hosszabb történet.

Visszatérve Olaszországra... Idén is odamentünk volna nyaralni, finomságokat kóstolni és habos kapucsínót inni. (A tavalyi főzésünket Triesztben itt nézhetitek meg.) Hát a koronavírus keresztül húzta a terveinket, és le kellett mondanunk. Azóta többször (értsd: heti egyszer biztosan) valami olaszt eszünk. Nem, nem azt a magyaros átiratot, hanem az autentikusat. A férjem ragaszkodik hozzá.

A szülinapjára rendeltem egy kis olasz meglepetéscsomagot, amiből készítettünk neki Illéssel egy pappa di pomodorót, vagyis toszkán paradicsomlevest. 30 perc alatt tokkal-vonóval megvoltunk és még a maradék szikkadt kenyeret is felhasználtuk.

Friss vlogposzt!

Tovább

Ázsiai édesburgonyakrémleves körtével

Lélekmelengető édesburgonyakrémleves körtével és enyhe ázsiai beütéssel. Minden mentes és borzasztóan finom. Gyerekeknek szigorúan levesgyönggyel, felnőtteknek pirított mandulával és zöldfűszerekkel! Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

  • egy kiló édesburgonya
  • 2 szem körte
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • egy teáskanál gyömbér
  • egy teáskanál koriander
  • egy teáskanálnyi szerecsendió
  • 2 deci rizstejszín
  • ízlés szerint só és bors

Tovább

Szicíliai halleves karácsonyra

Nálunk elképzelhetetlen a karácsony halászlé vagy valamilyen halleves nélkül! Többször készítettünk már hagyományos pontyhalászlevet, finn lazaclevest. Idén pedig biztosan szicíliai halleves lesz a menü, amelyhez külön alaplevet kell főzni. Ó, nem kell megijedni, nem kell egy napot hozzá a konyhában tölteni, az expressz alaplé percek alatt összedobható. Utána meg csak bele kell dobálni a hozzávalókat.

A mostani főpróba annyira jól sikerült, hogy egy kiskanálnyi sem maradt belőle! Friss vlogposzt!

Hozzávalók hat személyre:

  • 1 kg tengeri hal
  • fél kiló garnéla
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 30 g datolyaparadicsom
  • 3 szárzeller
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • egy deci száraz fehér bor
  • egy teáskanál római kömény
  • ízlés szerint só és bors
  • ízlés szerint chilipaprika (elhagyható)

A díszítéshez (elhagyható)

  • néhány kanál parmezán és pár levél bazsalikom
Tovább

Libaraguleves sok zöldséggel

"Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik."- mi már nem fogunk. Illés biztosan nem.  Mi már előmártonoztunk annak ellenére, hogy nem olyan könnyű libahúshoz jutni. Még combokat csak-csak könnyű szerezni, de a libaaprólék már ismeretlen fogalom. Mindegy szárnytőből, libamellből és nagyjából két kiló zöldségből olyan levest főztünk, hogy mindenki megnyalta mind a tíz ujját. Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy személyre:

  • 1kg libaszárnytő
  • 1 libamell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szár gyömbér
  • egy teáskanál tk liszt
  • 1 szál póréhagyma
  • fél kg répa
  • egy szál fehérrépa
  •  egy zeller
  • fél kg gomba
  • egy csokor kakukkfű és rozmaring
  • egy teáskanál szerecsendió
  • ízlés szerint só, bors

A tálaláshoz

  • egy pohár (vegán-laktózmentes) tejföl
  • néhány levél koriander

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com