Nagyon várjuk a nyarat, hogy végre grillezhessünk egy nagyot a kertben! Egy-egy ilyen alkalomra mindig szoktam sütni. Például grissinit feketeszezámmal és kakukkfűvel, ami Itália szószba mártogatva szuper bor-vagy sörkorcsolya, de a gyerekek is szívesen elropogtatják két trambulinozás és homokozás között. Friss vlogposzt!

Hozzávalók egy tepsihez

A grissinihez:

  • 350 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • egy csomag instant élesztő
  • két teáskanál gyümölcscukor
  • kb. 2 deci langyos víz
  • nyolc cent olívaolaj
  • egy evőkanál friss kakukkfű
  • két evőkanál feketeszezám
  • egy csipet só

A szószhoz:

  • egy kisebb fej vöröshagyma
  • egy deci paradicsompüré
  • egy deci vega tejföl ( vagy tejszín)
  • egy deci zöld pesztó
  • ízlés szerint bors