A lángos, a palacsinta és a gofri - a balatoni édességek szentháromságja. Tavaly ilyenkor a férjem már csobbant egyet a tóban, most meg.. Hogy egy kicsit jobban érezzük a nyarat a tavaszi őszben, a gyerekekkel egészséges gofrit sütöttünk a konyhában, amihez még házi mogyorókrémet is készítettünk. Hogy hogyan? Nézzétek meg a friss vlogposztunkat!

Hozzávalók:

A krémhez:

  • egy bögre mogyorókrém

  • három evőkanál gyümölcscukor (lehet másfajta édesítőt is használni)

  • egy evőkanál kakaópor

  • hatvan gramm kókuszolaj

  • egy teáskanál vaníliakivonat

  • egy deci növényi tej

A gofrihoz (kb. 10 darabhoz)

  • 300 gramm teljes kiőrlésű liszt

  • egy banán

  • két tojás

  • hatvan gramm kókuszolaj

  • egy zacskó sütőpor

  • két evőkanál gyümölcscukor

  • két-három deci zabtej