Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hűsítő körtés granita

Itthon annyira nem ismert nyári desszert a granita, ami nagyjából a jégkása és a sorbet között van félúton. Bármilyen idénygyümölcsből el lehet készíteni például dinnyéből, körtéből vagy barackból.

Csak egy botmixer (késes aprító) és egy fagyasztós hűtő kell hozzá.

Friss vlogposzt!

Tovább

Zöldséges tojásmuffin

Nagyon szeretem, ha lassan indul a reggel, és nem kell mindnyájunknak valahova időre beérnie. Ilyenkor lassan elkortyolgatom a kávémat, és készítek egy tojást. Lehet az frittata, amatriciana tojás, vagy akár a lisztmentes tojásmuffin is. Ez utóbbi olyasmi mint a rántotta, de kis sonkakosárkákban (már ha nem dézsmálják meg a gyerekek) muffinsütőben készül. Rántottarajongóknak kötelező! Friss vlogposzt!

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 8-10 tojás
  • egy csokor újhagyma
  • egy fél zöld paprika
  • egy fél piros paprika
  • egy csomag serrano sonka
  • pici olívaolaj
  • ízlés szerint só és fokhagymapehely

Tovább

Polenta: kóstold meg krumplipüré helyett!

Nagy kérdés mindig, hogy mi legyen a vacsi a nyaraláson. Most egy könnyed, olasz receptet hoztam nektek, amit tizenöt perc alatt bárki elkészíthet az apartmanban. Nyaralós vlogposzt Triesztből!

Hozzávalók négy személyre:

A polentához:

  • 300 gramm kukoricadara
  • 1,2 liter víz
  • egy evőkanál só
  • 4 cent olívaolaj
  • ízlés szerint parmezán

A gombás szószhoz:

  • négy-öt gerezd fokhagyma
  • négy evőkanál olívaolaj
  • 200 gramm gomba
  • 2 teáskanál szarvasgombapesztó (opcionális)
  • néhány levél bazsalikom

Tovább

Tikka masala pillanatok alatt

tikka masala vlog gluténmentes tejmentes

A legfrissebb vlogposztunkban a gyerekekkel tikka masalát főztünk, ami annyira jól sikerült, hogy a válogatós nagyfiam is megkóstolta. Sőt! Repetázott belőle. Azt mondta olyan íze van, mint a paradicsomos káposztának, még akkor is, ha alapvetően bab, újhagyma és paprika van benne.

Újhagymás tikka masala bab

Hozzávalók négy főre:

  • egy csokor újhagyma
  • 3 centi gyömbérszár reszelve
  • négy gerezd fokhagyma
  • két konzerv paradicsomos (vagy mexikói) bab
  • 100 gramm sűrített paradicsom
  • két sweet palermo paprika
  • egy evőkanál garam masala
  • egy evőkanál curry
  • 50 grammnyi kókuszzsír
  • ízlés szerint só
  • néhány levél lestyán vagy koriander a díszítéshez

Tovább

Hamis flódni torta villámgyorsan

Nincsen benne fehér cukor, liszt és tej, mégis pikk-pakk elfogy.

Nálunk májusban indul be a szülinapi szezon. A férjem kezdi, aztán jön anyukám, a nagyobbik fiam, apu, a papa és én, és akkor még nem beszéltünk a névnapokról. A gyerekek persze örülnek, mert majdnem minden hétvégén van gyertyás, vagy legrosszabb esetben csillagszórós torta.

A férjemnek minden évben sütök valamit. Idén flódnitortát kért. Nagyon örültem neki, pláne mikor felfedeztem, hogy nincsen itthon mák. Sebaj volt helyette chiamag! Mivel nem kellett sütni, tokkal-vonóval negyven perc alatt megvoltam mindennel, még úgy is, hogy a kisebbiknek B-napja volt és végig vagy a lábamon, vagy a kezembe vagy a hajamba csimpaszkodott. Utána még hagytam két órát a hűtőben pihenni, hogy szépen érjenek össze az ízek.

Hozzávalók ( kicsi, 16 centis formához)

Az alaphoz:

  • egy bögre zabpehely (finomra őrölt)
  • fél citrom leve
  • egy deci zabtej ( lehet nyilván sima is)
  • két kanál kókuszszirup ( mézzel is helyettesíthető)
  • ötven gramm növényi vaj
  • egy csipet só

A krémhez:

  • két alma ( édesebb fajtát válasszunk)
  • egy evőkanál őrölt fahéj
  • négy evőkanál szilvalekvár ( nekem fűszeres volt otthon- köszi Rita!)
  • fél citrom leve
  • két kanál kókuszszirup
  • 100 gramm chiamag
  • két deci zabtej
  • két darab lapzselatin ( vagy egy zacskó zselatin fix)
  • egy teáskanál vanília kivonat

A zabpehelyet egy kis fazékba szórjuk, majd hozzátesszük az apróra vágott növényi vajat. Belecsurgatjuk a kókuszszirupot, a citromlevet. Megsózzuk és kis lángon nagyjából három perc alatt összefőzzük. Ezután beleöntjük a forma aljába és betesszük a hűtőbe kábé tíz percre. Közben felvágjuk az almát vékony szeletekre és beleforgatjuk a fahéjba. Ezután kivesszük a tortát a hűtőből. Az alapot megkenjük szilvalekvárral, majd rápakoljuk az almát. Utána ismét visszatesszük az egészet a hűtőbe.

Közben egy kis lábasban meglangyosítjuk a zabtejet. Belecsurgatjuk a citromlevet, a kókuszszirupot, a vaníliakivonatot, aztán beleszórjuk a chiamagot. Lecsukjuk a gázt. Alaposan összekeverünk mindent. Végül a beáztatott lapzselatint is belekeverjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor öntjük a „krémet” a tortára, majd ismét visszatesszük pihenni tíz percre. Addig vagy bepakoltok a mosogatógéppel vagy kézzel elmosogatjátok a romokat, összepakoltok vagy a gyerekeket rendezitek. Végül megint jöhet egy vékony réteg szilvalekvár és a szélére néhány szeletke alma, majd visszatesszük úgy két órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Végül jöhet a gyertya, a csillagszóró meg a Ma van a szülinapom-pom-pom...

Tovább
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com