A crumpet egy mai szemmel meglehetősen furcsa, angol középkori tészta, amely valahol a kenyér és a palacsinta között van félúton. Könnyed, szaftos. Lehet sütni 8-10 centis gyűrűben vagy egészben a serpenyőben. Jól illik hozzá bármilyen lekvár vagy gyümölcs, de a bátrabbak, mivel egyáltalán nem édes, szendvicset is készíthetnek belőle. Mivel a srácok szeretik a sárgabarackot (és a fagyit), ezért most mézkaramellás sárgabarackkal és citromfagyival tálaltam. Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

A tésztához (négy személyre)

  • 220 gramm teljes kiőrlésű liszt

  • 2,5 deci zabtej

  • 7 gramm szárított élesztő

  • egy teáskanál szódabikarbóna

  • egy teáskanál só

  • egy teáskanál barna cukor (az élesztő felfuttatásához)

  • bő kókuszzsír a sütéshez

A feltéthez:

  • fél kiló sárgabarack

  • két evőkanál méz

  • két teáskanál fahéj

  • egy citrom leve

  • egy evőkanál kókuszzsír

A díszítéshez:

  • néhány levél citromfű

  • néhány levél levendulavirág