Már csak pár nap van vissza a nyári szünetből, ezért az utolsó, nem rohanós napokat egy lassú reggelivel még meg lehet koronázni. Az amatriciana tojás a férjem találmánya, aki szerint ezt a fogást még Casanova is megirigyelné. A srácok meg azt mondták, hogy olyan íze van, mint a pizzának. Végülis mindegy. Nem kellett sokat mosogatnom. Még a tálat is kitunkolták. Friss vlogposzt!

Hozzávalók négy személyre:

  • két fej vöröshagyma
  • két gerezd fokhagyma
  • 15 dkg pancetta (vagy császárszalonna)
  • 150 gramm mozzarella
  • 7 deci sűrített paradicsom
  • (a felnőtt verzióba egy deci száraz bor)
  • 4-5 tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint bazsalikomlevél
  • ízlés pecorino vagy parmezán
  • pici olívaolaj