A nagymamám, a gyerekeknek csak dédi,  a kiflijéből nem tud eleget sütni! A receptet még az anyukájától tanulta, aki az övétől... Sok-sok évvel ezelőtt a régiek ezt vitték négyszögletű kendőbe bugyolálva a szőlőbe, mikor metszettek, szüreteltek és ezzel tunkolták ki a gulyáslevest. Hogy miért? Mert nem kellett vele sokat vacakolni, kelttésztákhoz képest fele annyi idő alatt megvolt és még egy kezdő háziasszony is el tudta készíteni. Friss vlogposzt dédivel és a gyerekkel!

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 520 gramm liszt
  • kb 3,5 dl langyos tej (a dagasztáshoz)
  • 150 gramm langyos vaj
  • fél deci étolaj
  • 2 tojás
  • egy teáskanál só
  • egy teáskanál cukor ( az élesztő felfuttatásához)
  • egy deci langyos tej (az élesztő felfuttatásához)
  • egy csomag friss élesztő
  • egy teáskanál kömény
  • Ízlés szerint reszelt trappista