Jó vicc, mi! Mint a fából vaskarika! De most tényleg ránézésre nem olyan, mint a grillen lepirított bacon! Nah ugye! A cukkinit azért csípem, mert egy semleges zöldség: csináltam már belőle spagettit, pizzaalapot, ratatouille-t. Mindig full más íze lett, attól függően hogyan fűszereztem. Most például garam masalát használtam, ami az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Van benne többek között koriander, szerecsendió, fahéj, babérlevél, római kömény és bors. Kicsit lágyabb, de mégis karakán csípőssséget ad a cukkininek, szóval szórjátok bátran! Márha a közelgő bikiniszezon miatt mondjuk szalonnapótlékra vágytok!

Hozzávalók két személyre:

  • egy cukkini
  • egy teáskanál garam masala
  • egy csipet só

A cukkiniket megmossuk és hosszában nagyjából centi vastag szeleteket vágunk. Ez nem olyan egyszerű! Mielőtt belevágtok, feltétlen élezzétek meg a késeteket meg igyatok meg egy sört, deci vöröset (mindkettőt) tök mindegy, csak ne remegjen a kezetek!Egy határozott mozdulattal suhintsátok végig a cukkinit. Aztán jöhet a só meg egy kis garam masala minden szeletre bőségesen. Hagyhatjátok állni, de nem fontos. Pakoljátok rá nyugodtan az olívaolajjal befújt, lekent kontaktgrillre. Nyomjátok rá jó alaposan a grill felső lapját, hogy csapassanak azok a fodrok. Kábé öt percig süssétek, majd köretként vagy magában is tálalhatjátok!