Ponty, tőkehal, lazac, pisztráng, harcsa... - minden héten, különösen a téli időszakban igyekszünk a heti menübe valamilyen formában a halat becsempészni. Nemcsak azért, mert tele van Omega-3-mal és létfontosságú nyomelemekkel, hanem mert nagyon gyorsan elkészül (értsd: kb. 5 perc előkészítés és 5 perc sütés).

Hiába van hideg november, most pácolt pisztrángot grilleztünk, és mellé gyorsan pirítottunk egy kis kínai kelt. A legfrissebb vlog bejegyzésből pedig kiderül, hogy a kisebbik fiam végül megitta-e a borecetet?!

Hozzávalók (két személyre)

A halhoz:

  • két szép pisztráng
  • fél cent olívaolaj
  • egy teáskanál borecet
  • 4 (vagy ha szeretitek még több) gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • négy karika citrom
  • fél citrom leve

A körethez:

  • egy fél kínai kel
  • négy cent szezámolaj
  • egy evőkanál kínai ötfűszer
  • ízlés szerint só