Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ki ne dobd a retek levelét!

A piacon mindig megkérdezi a néni, hogy kérem-e a hónapos retek levelét?! Hát hogyne kérném, mert 5 perc munkával isteni pesztó készíthető belőle, ami mártogatósként, szószként, de szendvicskrémként is megállja a helyét! Vigyázat, függőséget okoz!

Friss vlogposzt!

Tovább

3 ehető gyomnövény kertből

Tavasszal a kertben a „gaz” is növekedésnek indul. Hogy a gaz gyom-vagy gyógynövény, az csak nézőpont kérdése. Mutatunk hármat, amit meg lehet enni!

Csalán

A csípős csalánt szerintem senkinek sem kell bemutatni. Érdemes megkóstolni, mert szuper gyógynövény. Például csökkenti a reumás fájdalmat, csillapítja a gyulladást és remek májerősítő, epetisztító.

A csalánleveleket célszerű kesztyűben és hosszú nadrágban szedni, mert csíp. A leszedett leveleket úgy kell ártalamatlanítani, hogy pár percre forró vízbe tesszük. Készíthetünk belőle levest, főzeléket, sőt még pesztót is.

Árvacsalán

A piros árvacsalán is az ehető vadnövények közé tartozik. A virága édeskés, de a szára, levele kicsit kesernyés. Feldobhatjuk vele a turmixokat, a pesztókat, de díszítésképp levesek tetejére is rakhatjuk. Nagyon magas a C-vitamin és vastartalma. Vigyázzunk azonban, hogy ne fogyasszunk egyszerre túl sok belőle, mert nagyobb mennyiségben hasmenést okozhat.

Pitypang

A gyermekláncfű elsősorban a máj működését serkenti, de vitaminokban többek között A-C-és vitaminokban gazdag. Ezen kívül a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemet is tartalmaz. A pitypang leveleiből virágzás előtt saláta vagy pesztó is készíthető. A virágából pedig egy kis citrommal és valamilyen édesítőszerrel szörp is főzhető.

 

Tovább

Maradék csirkemell krémsajttal és gombával tuningolva

Húslevesből nem lehet kis adagot készíteni. Ha nem fogy ebédre és vacsorára, akkor a levet el szoktam rakni a fagyasztóba alaplének. A maradék hús pedig újragondoljuk. A múltkor az ebéd után egy komplett csirkemell maradt meg, amit másnap picit feltuningoltuk.

Tuningolt maradék csirke krémsajttal és gombával

Hozzávalók:

  • egy főtt csirkemell
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 evőkanál krémsajt
  • 2 deci tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál tárkony
  • 150 gramm szárított laskagomba (Én, Chefgombát használtam)
  • másfél deci víz
  • ízlés szerint só, bors
  • pici olaj

Egy serpenyőben olajat forrósítunk és beledobjuk a zúzott fokhagymát. Ha már jön az illata, beledobom a serpenyőben a szétdarabolt főtt csirkemellet, majd felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi. Ezután következik a szárított laska gomba. (Tök jó, hogy ha van egy üvegben szárított gomba a kamrában a polcon, mert sokáig eláll és egy kis plusz ízt ad az ételnek.)

Pár perc rotyogtatás után hozzáadom a tejfölt és a krémsajtot, és alaposan összekeverem a masszát. Végül jöhet a mustár, a tárkony és ízlés szerint egy kis só, bors. Bármilyen tésztával, bulgurral, de hajdinával és kölessel is finom.

 

Tovább

Kacsamáj Sztroganoff-módra

Ha egyszer lenne egy büfékocsink vagy egy pici éttermünk a Sztroganoff (vagy Sztroganov) kacsamáj biztosan szerepelne az étlapon. Jó, nem teljesen Sztroganoff, mert gomba nincsen benne, de az ízvilága hasonló. Nagyon krémes, szájban olvadós és nem egy nagy trúváj elkészíteni.

Nagyjából mindenféle körettel finom. Még álánatúr egy szelet kenyérrel is. Tunkolni pedig kötelező!

Tovább

Maradékmentő mömm

Kicsit sok lett a húsvéti kalács, ezért készítettem belőle maradékmentő mömmöt, vagyis kalácsfelfújtat. Belekarikáztam még pár ráncos almát is, hogy az sem menjen kárba. Friss vlogposzt!

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com