Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amatriciana: kedvenc nagyon nyaralós tésztaszószunk

Az amatriciana egy paradicsomos, szalonnás és fehér boros tésztaszósz, amit nem nagy ügy még egy nyaralás alatt sem összedobni. A másik fő előnye, hogy nem kell hozzá bepakolni a fél a konyhát és az alapanyagokat még hűteni sem kell. Egy kis zöldfűszer vagy pecorinó sajt jól áll neki, de ha nincsen, az sem gond.

Ha esetleg marad a tésztaszószból, akkor másnap üssünk bele két-három tojást, és olyan villásreggelink lesz, mint egy négycsillagos szállodában.

Friss vlogposzt!

Tovább

Kipróbáltuk a világ legolcsóbb meggymagozóját

A világ legolcsóbb meggymagozója egy kifeszített gemkapocs, legalábbis egy YouTube-ra feltöltött videó szerint. Kipróbáltuk, mi is hogyan lehet vele meggyet magozni. 

Néhány próbakört még a videó előtt azért végeztem, és meg kellett, hogy állapítsam, rá kell érezni a technikára. Viszont a végeredmény tényleg szemet gyönyörködtető. Friss vlogposzt!

Tovább

Egy tuti gombás recept, amit a gyerekek is szívesen megesznek

A férjemmel igyekszünk változatosan főzni, de a főzelék-leves-ragu kombináció mellett mindig van valamilyen spagetti, mert:

  • mindenki szereti
  • hamar elkészül
  • a szószt a végtelenségig lehet variálni.

A spagettiszószok koronázatlan királya a férjem. Legutóbb gondolt egy nagyot, és a gombához tett egy jó adag spenótot és fokhagymát. Közben a kisebbik fiam is segített az ízesítésben. 

Mondanom sem kell mennyi maradt belőle... A fiúk teljesen kikotorták a tányért.

Hozzávalók:

  • 500 gramm bébi csiperke (Én, Chefgombát használtam)
  • két marék spenót
  • hat-hét gerezd fokhagyma
  • egy fej vöröshagyma
  • egy csipet szerecsendió
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • pici olívaolaj
  • spagetti vagy bármilyen tészta

Az olívaolaj megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a megtisztított a bébicsiperkéket. (Izgalmasabb szerintem, ha fehéret és barnát is használunk.) Pár perc elteltével beledobáljuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymagerezdeket is, majd jöhetnek a spenótlevelek!

Az egészet pár percig rotyogtatjuk közepes lángon, majd felöntjük annyi tejszínnel amennyi éppen ellepi. Főzzük kábé tíz percig. Végül jöhet a só, bors és egy kis szerecsendió. És kész! Spagettivel tálaljuk.

Tovább

Az égig érő lestyán

A nagymamám szerint nincsen tisztességes húsleves lestyán, vagy ahogyan ő hívja szagosító nélkül. Nekem is van a fűszerkertemben, igaz kicsit nagy, kábé 2-2,5 méteres.

A lestyán gondozása

Hogy mitől nől nagyra? Szereti a tápanyagban gazdag földet, a napot és a sok-sok vizet. És nálunk éppen virágzik.

Friss, picit rendhagyó vlogposzt!

Tovább

Ropogós házi falafel

A ropogós házi falafel egy nagyon egészséges, kiadós és olcsó étel, amit bárki még egy húzósabb nap után könnyen össze tud dobni. Pitában, tortillában is isteni, de humusszal is tálalhatjuk.

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com