Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Úgy néz ki, mint a rántott hús!

Pedig nem az! Japán káposztás palacsinta, pizza vagy tócsni – az okonomiyakit kismillió változata van. Mi most egy nagyon egyszerű változatot hoztunk, amit pillanatok alatt el lehet készíteni, még akkor is, ha az utolsó simításokat egy háromévesre bízzuk.

Friss vlogposzt!

Tovább

Puha és szaftos gyömbéres csirke

Bár nagyon szeretek főzni, sokszor nekem sincsen kedvem fél napokat a konyhában állni. A túlfeszített hétköznapokban, amikor a gyereklogisztikát a csúcsra járatjuk a férjemmel és mellesleg meg dolgozni is kéne, a legjobb esetben is harminc percet percem van az előkészítésre.

Ilyenkor jön a képbe a csirke, amit csak fűszerezni és sütni kell és máris kész a tíz pontos ebéd. Most egy szuper gyömbéres csirke receptet hoztam, amely 5 percnyi „erőfeszítést” igényel, mert a munka nagy részét a sütő végzi. A végeredmény pedig olyan puha és szaftos lesz, hogy a hús szinte leolvad a csontról.

Friss vlogposzt!

Tovább

Vitaminbomba reggelire

Talán túl vagyunk az influenzaszezonon. Mindnyájan. Ilyenkor különösen figyelek arra, hogy a gyerekek extra sok vitaminban, antioxidánsban gazdag ételt egyenek, hogy az immunrendszerük erősödjön. A chiapuding egy igazi vitaminbomba. A gyerekeknek egy kis naranccsal és étcsokival simán el lehet adni.

Friss vlogposzt!

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 evőkanál chiamag
  • fél tábla étcsoki
  • 3 deci kókusztej (mandulatej is jó)
  • egy narancs
  • 2 teáskanál méz
  • díszítéshez bazsalikom (elhagyható)

Tovább

Béta-glükán: felturbózza az immunrendszert

Hajnalban arra ébredtem, hogy rettenetesen fáj a torkom. Mintha égő szögesdrótot nyeltem volna. Közben köhögtem és vacogtam a takaró alatt. Influenza- gondoltam magamban. Az oviban tombol a járvány, bár szerencsére a fiúk eddig még egy kis nátha-köhögéssel megúszták.

Jellemző, hogy kidől ki? Én. Most nem dőlhetek ki – mondogattam magamban – a héten nagynak felvételi, fejlesztés, szülinapi buli, és mindeközben újítjuk fel a lakást. A nappali fel van forgatva és a konyha tábori funkcióban üzemel. A férjem észrevette a mocorgásomat.

-Vegyél be béta-glükánt, aztán jobban leszel !– vetette oda félálmában.

Kibotorkáltam a konyhába, és közben nem elesni a dobozokban álló parkettában. Szerencsére a béta-glükánt pillanatok alatt megtaláltam, bevettem és nagyjából egy óra múlva jobban lettem. Visszajött az erőm, torkom már csak egy kicsit fájt és még ahhoz is lett energiám, hogy folytassam a nagy szanálást.

Na de mi is az a béta-glükán?

Egy különleges poliszacharid, amely a természetes formában gombák, baktériumok és növények sejtfalában található meg. Nagy mennyiségben előfordul a természetes élesztőben, a gabonakorpákban és a tengeri fűben.

A béta-glükán nagyon rövid alatt akkora lökést ad az immunrendszernek, amelynek hatására a szervezet hamarabb győzi le a betegségeket (esetemben az influenzát) De pozitívak a tapasztalatok egyes daganatos betegségek, asztma, valamint a fül gyulladásos fertőzései esetében is.

Megakadályozza az ételekből a rossz koleszterin felszívódását, így csökkentheti a vér koleszterinszintjét. (Egyes tanulmányok szerint két hónap alatt közel hat-hét százalékkal.) Mellesleg jótékony hatással van a bőrre, amely köztudottan az immunrendszer egyik alappillére.

 

Tovább

Ezt készítsd el Valentin napra!

A szív alakú torta és a muffin helyett idén vörös tonhal sashimivel készülök a Valentin napra. Ez egy japán ihletésű fogás, amelyben nem sütjük, hanem marináljuk a halat. A végeredmény könnyed, szájban olvadós, ami önmagában vagy egy kis bébispenóttal is megállja a helyét. Jah, és öt perc elkészíteni, még akkor is, ha van egy 3 éves segítségünk!

Friss vlogposzt!

Hozzávalók:

  • fél kiló filézett vörös tonhal
  • egy csokor újhagyma
  • fél deci szójaszósz
  • egy evőkanál Worcester szósz
  • egy teáskanál gyömbér (por)
  •  egy evőkanálnyi sushi gyömbér
  • egy teáskanál citromfű (elhagyható)
  • egy csokor hónapos retekízlés szerint spenót

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com