Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3  tészta recept, amit egy férfi is el tud készíteni

Hétköznap, a a férjem soros a főzésben, akkor biztos tésztát valamilyen főz "amittaláltamahűtőben" szósszal. Ennek két előnye is van: kevesebb alapanyag végzi a kukában és a szükség kreativitást szül. Ezekből receptekből hoztam nektek hármat. #férjemfőzte

Carbonara spagetti

Az igazi carbonara szigorúan tejszín nélkül sok borssal és parmezánnal. Elvégre az olaszok úgy szeretik.

Hozzávalók négy személyre

  • egy csík szalonna (lehet prosciutto is)
  • egy tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • egy kis parmezán (pecorino vagy provolone is jó)
  • egy csomag spagetti

A spagettit megfőzzük. Közben egy vokban lepirítjuk a vékony sonkát. A tojást pedig a parmezánnal együtt vízgőz felett kézi habverővel felverjük. Ha ezzel készen vagyunk, akkor várjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Ez forrástól számítva nagyjából hat-nyolc perc. De résen kell lenni, nehogy túlfőjjön. Pici főzővízzel együtt a leszűrt forró spagettit összekeverjük a szalonnával és a felvert tojással. Összekeverjük sóval, borssal és egy kis parmezánnal. Esetleg szórhatunk rá valami zöldet (például édeskömény levelet, vagy bazsalikomot.), és már pakolhatjuk is ki a tányérokba. Már csak egy erős ristretto kell hozzá, és máris úgy érezzük magunkat, mint egy olasz kisvárosban!

Amatriciana spagetti

Karakteres, brutálisan finom spagetti, amit nem lehet elrontani. 

Recept két személyre

  • 300 gramm pancetta (ha nem kaptok, akkor sima császárszalonna)
  • két darab közepes fej vöröshagyma
  • négy deci olasz paradicsom konzerv (A férjem az olaszra esküszik, de szerintem sima, piaci, házi paradicsom is tökéletes.)
  • két deci száraz vörösbor
  • ízlés szerint só, bors
  • a sütéshez olívaolaj
  • 500 gramm spagetti (lehetőleg durumlisztből)

Mivel a tésztának kell a legtöbb idő, ezért ezzel kezdünk. Egy nagy edényben sós vizet forralunk és forrástól számítva hét-nyolc percig főzzük. Akkor lesz az egész al dente, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy még nincsen teljesen megfőzve, de már harapható.

A szószt egy klasszikus vokban készítjük el. Az olívaolajon megpirítjuk a karikára vágott vöröshagymát.  A kockára vágott pancettát rádobjuk, pár percig sütjük, majd beleöntjük a paradicsomot és a vörösbort. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megvárjuk, míg egyet rottyan, és már tálalhatjuk is.

A tányéron a spagetti tetejét megszórjuk bőven parmezánnal.

Kaviáros penne vodkával

Kissé furcsa párosítás, de nagyon-nagyon ütős. Szergej bácsi még fizetne is érte.:)

Hozzávalók (3 főre)

  • egy kis doboz kaviár
  • két deci rizstejszín ( ha nem vagytok tejérzekenyek akkor a sima is jó)
  • 4 cent vodka (csak a felnőtt verzióban)
  • két szál újhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • egy fél citrom leve
  • 250 gramm teljes kiőrlésű tészta

Feltesszük forralni a vízet, megszórjuk egy kis tengeri sóval. Amíg nem forr, addig dolgozunk a kaviárral. Az újhagymát egy pici olívaolajon megfuttatjuk, majd belelöttyintjük a rizstejszínt. Beleküldjük a kaviárt meg a vodkát (ha gyerekeknek is esznek, akkor hagyd ki, vagy vegyél ki nekik egy merítőkanállal) majd hagyjuk egy kicsit rotyogni. Megsózzuk, borsozzuk és végül egy fél citrom levével meglocsoljuk. A pennét a dobozára, zacskójára írt ideig főzzük, majd  leszűrjük, és már tálalhatjuk is. Ugye nem nagy cucc?

 

 

 

Tovább

Mutatjuk, hogyan kell tisztán tartani a lakás legkoszosabb pontját!

Szerintetek mi a lakás legkoszosabb pontja?! Több kutatás szerint nem a WC vagy a kilincs, hanem a vágódeszka. Persze nem mindegy, hogy az a deszka fából vagy műanyagból készül. Mindegyiket máshogyan kell tisztítani

Vágódeszka tisztítása

Mutatjuk, hogyan érdemes takarítani a fadeszkát, hogy sok-sok évig tudjuk használni! Friss vlogposzt!

Tovább

Az Étel játék - mesebeli tányérokat készít a szegedi anyuka

Peppa malac, fussili oroszlán, csiga rántotta vagy félelmetes szörny - Zsirmik Anitával a Picifalat Instagram-oldal készítője hobby food artist, azaz számára az étel játék, amellyel cuki, ehető alkotásokat készíthet kislányának. Villáminterjú!

Mióta készítesz ilyen szép tányérokat? Hogyan jött az ötlet?

A Picifalat Instagram oldala 2018. februárjában indult el. Ahogyan a lányommal elkezdtük a hozzátáplálást, úgy került fel egyre több kép is az oldalra. Először csak püré ötleteket osztottam meg, majd Húsvétkor elkészült az első kreatív tálalás is.

Megeszik a gyerek mindent a tányérról?

Szerintem egy gyereknél nem azon van a hangsúly, hogy mindig mindent megegyen. Egy válogatós kisgyermeknél már az is nagy siker, ha egy általa nem kedvelt alapanyagot megkóstol. Az ételek készítése közben szívesen falatozgatnak és szinte észre sem veszik, hogy ettek az általuk nem kedvelt répából vagy pl.borsóból. (A kislányom szerencsére nem válogatós, nem rá vonatkozik a válasz!)


Ha valaki próbálná a saját gyerekét egy ilyen szép és gusztusos étellel meglepni, akkor hogyan fogjon neki?

Nagyon szívesen segítek bárkinek tanácsokkal az ételek elkészítésében. Készülnek könnyebben és nehezebben elkészíthető ételek is illetve olyanok, amiben a kreativitásomat élhetem ki. Alkalmanként szoktam feltenni videókat is, de a képek alatt receptek is megtalálhatóak. Nagyon sok anyuka küld nekem kreatív tálalásokat és azt kell mondanom,hogy nagyon ügyesek és szinte mindig nagy sikere van az otthoni alkotásoknak.



Honnan szerzed az inspirációkat? 

Van, hogy az alapanyag hozza meg a kreatív gondolatot, de gyakrabban van, hogy az ötlethez keresek egy adott élelmiszert. Bárhonnan képes vagyok ötletet meríteni és bármikor, de nyilván én is figyelem a közösségi média felületeit.

Ha tetszett a poszt, kövessetek Bennünket az Instán és a Facebookon, mert hamarosan meglepetéssel jövünk!:)

Tovább

A világ legegyszerűbb sütőben sült csirkecombja

Azért szeretek csirkecombot sütőben sütni, mert nem kell vele vacakolni. 3 perc előkészítés után a sütő teszi a dolgát. A végeredmény kívül ropogós belül szaftos. Közben meg elvégzem az elmaradt házimunkát, iszok egy kávét vagy kártyázok a srácokkal.

Friss vlogposzt!

Tovább

3 liszt nélküli egészséges sűrítési mód

A magyar levesek, főzelékek nagy részét fehér liszttel sűrítik. Hoztunk három egészséges alternatívát.

Zablisztes rántás

Az alter lisztek közül szerintem a zablisztnek van a legsemlegesebb íze. (Próbálgattam többfélét is. Nekünk ár-érték-íz arányben ez jött leginkább be.)Remekül használható bármelyik olyan receptnél, ami úgy indul, hogy piríts meg olajon lisztet és a hagymát.

A színe nagyon barna, ezért én általában több pirospaprikát használok, hogy egy kicsit javítsak a színén. És a végén megszórom mindig egy kis zöldfűszerrel.

Önmagával való sűrítés

A főzelekéket, krémleveseket és a szószókat lehet ezzel a módszerrel besűríteni. Csak ki kell venni az egyharmadát a zöldségnek, leturmixoljuk, majd visszatesszük, így sűrű is lesz, meg zöldségdarab is marad. Ha nem ragaszkodunk az utóbbihoz, akkor az egészet leturmixolhatjuk.

A krumplinál, babnál, borsónál, lencsénél nagyon jól működik. A gyökérzöldségeknél mérsékelten. A magas víztartamú tökféléknél kevésbé.

(Pürék esetében sokat javít az állagon, ha egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk.)

Étkezési keményítővel való sűrítés

Szintén leveseknél, főzeléknél lehet alkalmazni. Egy kanálnyi étkezési keményítőt csomómentesre kell keverni egy merítőkanálnyi főzőlével. Hozzáadjuk, hagyjuk, hogy egyet forrjon és besűrűsödik.

Ha extrázni akarjuk, akkor az étkezési keményítős masszába rakhatunk egy kis (növényi) tejszínt is.

Tovább

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com