egészséges életmód  ajánló
Szuper bisztró a Déli parton  - Grillezett kalamári zöld fűszerekkel, citrommal és algasalátával.

-Tengeri halsütő, itt?! - kérdezte már-már hitetlenkedve a férjem, amikor néhány évvel ezelőtt a távolból kiszúrtuk a Fish House-t a Siófok nyugis kertvárosaként számontartott Sóstón.

Hiába van Fish House nevezetű halsütő bár inkább bisztró a központban, de a magas fák és a tekintélyes parkoló mögött a kemping oldalában csak az veszi észre, aki a vonaton bámul ki az ablakon vagy aki tudja mit kell keresni.

egészséges életmód  ajánló
Csak semmi sznobéria- egy fürdőgatyában is be lehet ülni!

Hat előtt és hétköznap!

A hely azóta enyhén szólva is befutott, amit mi sem bizonyít, hogy főszezonban vacsoraidőben napi hatvan-nyolcvan embert kell elküldeni, mert tele vannak. Hétköznap egy fokkal jobb a helyzet, de érdemes ilyenkor is foglalni vagy pedig este hat előtt érkezni, hogy biztosan legyen szabad asztal.

Salátamennyország

egészséges életmód  ajánló
Ez csak a saláta...

A kínálatot a kezdetekhez képest édesvízi halakkal és a legkülönfélébb köretekkel bővítették. Alig van vendég, aki sült krumplit kér. Pláne,ha végig nézi a salátás pultot. A paradicsom-, hering-, alga-, vagy éppen a majonézes krumplisaláta mellett mindig van friss kevert saláta és akkor még nem beszéltünk a grillezett zöldségekről vagy a citromos bulgurról, amiket mind külön tálban szolgálnak fel. Hogy ez miért jó? Mert a társaságban  bárki vehet belőle, és többféle finomságot tud végigkóstolni!

Étlap nincs, Tomi van

egészséges életmód  ajánló

A halas és salátás pult mögött gyakorlatilag egy látványkonyha üzemel, így a főzést-sütést-grillezést az elsőtől az utolsó pillanatig végig lehet nézni.

Klasszikus étlap nincs, ellenben kifüggesztettek egy nagy táblát , amelyre nagyjából kiírnak mindent. De csak kábéra. Érdemes inkább belenézni a pultokba, vagy megkérdezni Tomit, az üzletvezetőt, mit érdemes aznap megkóstolni.

„Sokan szeretik a kagylót, a grillezett garnélát vagy épp a grillezett kalamárit, de a hekk meg a különféle halas-rákos spagettik is nagyon pörögnek – tette hozzá az üzletvezető, aki gyorsan kivitt egy nagy tál kagylót, majd gyorsan felkanyarította egy papírra a rendelésünket és beadta a konyhába.

Nehéz a döntés!

Ettünk már itt grillezett tengeri sügért, nyelvhalat, vagy éppen makrélát, de most egy kis kalamárira vágytam. A férjem meg elkívánta tőlem. Köretnek én algasalátát a férjem pedig kivételesen tzatzikit rendelt, mert a majonézes burgonyasaláta elfogyott.

Kellemesen csalódtunk, hiába volt gyakorlatilag telt ház, hiába csak egy szakács dolgozott, talán negyedórát kellett várnunk az ételre. Addig megittuk a jéghideg szódánkat. Kemény húsz forintért decijét.

Ízorgia

A kalamári már-már tankönyvszerűen tökéletesre volt sütve. Ropogott, de mégsem volt rágós. Jah, és nem sajnálták róla a fokhagymát és a petrezselymet. Az algasalátát és a tzatzikit külön tálban szolgálták fel, így mindegyikünk meg tudta kóstolni a másikét. A férjem szerint a tzatzikit olyan készítette, aki már tutira járt Görögországban. Az algasaláta is pazarul fűszeresre sikeredett. Nem tudok rájuk rosszat szólni.

A férjem néhány grátisz szelet kenyeret még el tudott volna képzelni a mostani vacsihoz, meg múltkor a grillzöldségekben a krumplit egy picit süthették volna tovább. És a faék egyszerű DIY dizájnban számomra kicsit furcsa a túlhalászásról szóló WWF-molinófal. Ilyen apróságokba lehet belekötni, mert másba nem.

Low budget hedonist

Még két klassz dolog, ami a 21. században nem elhanyagolható: lehet kaját elvitelre is kérni és lehet kártyával is fizetni. Ez számomra azért pozitív, mert sajnos a Balaton partján ez még nem mindegyik büfében, bisztróban általános főleg a Déli-parton.

Jah, és szódástul kalamáristul, elvitelre kért hekkestül meg borravalóstul fizettünk kemény kilencezer forintot. Egy ilyen vacsoráért bármelyik tengerparton (jóval) többet kellett volna fizetni.

Az üzletvezető elmondta, jövőre szeretnének bővíteni. Jó lenne, egy külön italos pult és szeretnének még egy szakácsot, hogy mindenkit ki tudjanak szolgálni!