grill tejmentes gluténmentes recept csirkeTegye fel a kezét, aki szereti a saslikot? Ugye, mennyien vagyunk? Én egész nyáron tudnám enni, főleg ha jó fokhagymás, és mellesleg jó szaftosra grillezik. Szerintem a saslik akkor a legfinomabb, mikor a csirkéből kicsorduló lé finoman átitatja az alatta lévő zöldséget, úgy hogy közben a széle ropogósra pirul. Ééés most jön a dobpergés! Otthon is pofonegyszerűen és gyorsan összedobható csak néhány pálcika meg egy „bézik” grill hozzá.

Fokhagymás-cukkkinis csirkesaslik (két főre)

  • fél kiló csirkecomb (filézett)
  • egy nagyobb vöröshagyma (lehet fehér is)
  • egy közepes cukkini
  • négy gerezd fokhagyma
  • egy késhegynyi koriander
  • ízlés szerint só

A csirkét jó alaposan besózzuk, és megfűszerezzük az összetört korianderrel majd rákenjük a lezúzott fokhagymát. Ha szeretitek, akkor rakhattok rá többet is. Pár percet hagyjuk állni. Ihatunk közben egy kávét. (Jut eszembe mindjárt csinálok is egyet, mert az éjjel a kisebbik fogzott.) Mosogathatunk satöbbi. Aztán a hagymát nagyobb cikkekre, a húst kockákra vágjuk, a cukkinit pedig felkarikázzuk.

Ezután jön az ügyeskezek kisiskolai szakkör. Egy cukkini, egy hagyma, egy hús. És így tovább, amíg végig nem éri a pálcikát. Néha lehet csalni, ha elfogy a cukkini, is nincs kedvünk egy másikat felvágni!

Mondjuk nem árt, ha a végét szabadon hagyjuk, hogy tudjuk forgatni sütésnél. Közben beindítjuk a grillt. Lefújjuk/lekenjük egy kis olívaolajjal, majd rápakoljuk a saslikokat. Nagyjából öt percig sütjük mindegyik oldalát és máris tálalhatjuk is! Vigyázat! Pillanatok alatt elfogy!