Szerintem az a jó hétvégi kaja, amelyikkel nem kell sokat vacakolni, így jut idő egy csomó hétköznapban elmaradt teendőre, vagy lustálkodásra vagy kirándulásra vagy óriási társasjátékozásra.

Nálunk rendszerint én főzök szombaton. Néha, főleg ha megcsúszok a házimunkával, akkor a férjem is bedobja magát. A legutóbbi nagy találmánya a tokkal-vonóval húsz perces tandori sertés volt. Mit ne mondjak jól esett a meleg ebéd, pláne úgy, hogy egész délelőtt takarítottam. Kicsit izgultam, hogy a gyerekeknek mennyire jön be az indiai fűszerezés, de úgy ették, mintha fél éves koruktól ilyet kaptak volna.

Hozzávalók három főre:

Tandori sertés

  • fél kiló darált sertéshús
  • három evőkanál tandori szósz
  • egy fél szál póréhagyma
  • egy teáskanál gyömbérpor
  • egy teáskanál őrölt köménymag
  • egy teáskanál kurkuma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fehér bors
  • ízlés szerint kókuszszirup ( ha nincsen otthon, akkor jó a méz is)

(Ha felnőttek is esznek belőle, akkor egy kávéskanál őrölt chilipaprika is mehet bele)

A felkarikázott póréhagymán megfuttatjuk a darált sertéshúst. Rögtön rá is dobjuk a köményt, a gyömbérport, a kurkumát. Picit pirítjuk, majd hozzákeverjük a tandori szószt és felöntjük két deci vízzel. Hagyjuk egy kicsit rotyogni, majd sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem elfőtte a levét,(nagyjából húsz perc) belecsurgatjuk a kókuszszirupot is. Kurkumás rizzsel, vagy bulgurral tálaljuk. ( A gurmanok salátaleveleket is tölthetnek vele.)