Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ragacsos csirkecombok 5 perc munkával

A ragacsos csirkecombokat 5 perc alatt elő lehet készíteni. Csak egy kis méz, mustár, szójaszósz és jó sok fokhagyma kell hozzá. Találtam még a pulton pár szem körtét és a tartós élelmiszerfiókban egy kis darált diót. Beleraktam azt is a tepsibe. Tudjátok csak az íze végett. 

Nagyjából 5 perc alatt előkészítettem a combokat, aztán a sütő másfél óra alatt 180 fokon elvégezte a munka oroszlánrészét. Friss vlogposzt!

Tovább

A világ legegyszerűbb sütőben sült csirkecombja

Azért szeretek csirkecombot sütőben sütni, mert nem kell vele vacakolni. 3 perc előkészítés után a sütő teszi a dolgát. A végeredmény kívül ropogós belül szaftos. Közben meg elvégzem az elmaradt házimunkát, iszok egy kávét vagy kártyázok a srácokkal.

Friss vlogposzt!

Tovább

3 recept csirkemellből a szaladgálós hétköznapokra

Azért szeretem a csirkemellet, mert semleges, bárhogyan, fűszerezhető és viszonylag hamar elkészül. Hoztunk nektek 3 klassz elronthatatlan receptet a szaladgálós hétköznapokra.

1. Őszi sütőtökös csirke

csirke recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 gramm csirkemell
  • egy kisebb sütőtök fele
  • egy szál póréhagyma
  • 4-5 darab babérlevél
  • egy rúd fahéj négy gerezd fokhagyma
  • 2 centi friss gyömbér reszelve
  • három teáskanál őrölt fahéj
  • másfél deci kókusztejszín
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kókuszzsír a pirításhoz

2. 30 perces „nincsen időm ebédet gyártani” csirke

csirke recept

Hozzávalók négy személyre

  • egy kiló csirkemell
  • egy fej vöröshagyma
  • egy evőkanál fokhagymapehely
  • ízlés szerint só, bors
  • egy csokor mángold (vagy spenót)
  • 50 gramm fenyőmag (lepirítva)
  • két evőkanál parmezán
  • egy teáskanál fokhagymapehely
  • ízlés szerint só 4 cl olívaolaj

3. Elképesztően szaftos chilis tepsis csirke

csirke recept

Hozzávalók négy személyre

  • egy kiló csirkemelll
  • 500 gramm (vegán) tejföl vagy joghurt
  • egy kávéskanál chilipehely
  • három gerezd fokhagyma pici olívaolaj
  • egy kávéskanál (vagy még több) fokhagymapehely
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint koriander

Tovább

Maradékkal tuningolt csirke

Megmaradt egy adagnyi gazpachokrém, amit sajnáltam kidobni. Gondoltam jó lesz a csirkére... A fiúk még a vaslábast is kitunkolták. Friss vlogposzt!

Tovább

"Katlanos" csirke spárgával

vlog spárga csirke

A nagyobbik fiam (értsétek majd hatéves) szerintem növésben van. Legalábbis anno falun azt mondták, ha valaki hirtelen el kezd sokat enni. A kedvence a csirkecomb bármilyen zöldséggel. Az utóbbi pár hétben sokszor ettünk ilyet. A legutóbb spárgával dobtam fel a heti csirkét.

Kezdő háziasszony koromban, hányszor de hányszor dobtam ki a spárgát, mert mindig olyan fás-szálas maradt, hogy egy panda megirigyelte volna! Azóta megtanultam, vén, leértékelt spárgát nem veszünk, mert azon még a csoda sem segít.

Spárgatippes friss vlogposzt!

Hozzávalók négy-hat főre

A húshoz:

  • másfél kiló csirkecomb (vagy mell is jó)
  • 4 deci (növényi) tejszín
  • 2 deci száraz fehér bor
  • fél üveg kapribogyó
  • 5 levél zsálya
  • két ág rozmaring
  • ízlés szerint só,bors
  • olívaolaj a lepirításhoz

A körethez:

  • két csomag spárga
  • két deci fehérbor
  • ízlés szerint só,bors
  • pici olívaolaj a lepirításhoz

Tovább
«
12345
0 db

Slow Kitchen

blogavatar

Tündi vagyok. Egy hús-vér, elfoglalt anyuka, aki nem veti meg a finom falatokat. A blogon olyan egészséges ételeket készítek, amelyek gyorsak, finomak és túllépnek a hagyományos fitnesz salátán.

Lájkolj bennünket!

Kövess bennünket az Instán!

Kredit

Icons made by Freepik from www.flaticon.com