egytálétel gluténmentesA férjemmel a főzést általában meg szoktuk osztani. Értsd: az főz, aki épp ráér. Jó, a mosogatás meg a romok eltakarítása mindig valahogy rám marad, de ilyen apróságokon nem akadok már fönt.

A héten úgy jött ki a lépés, hogy a férjem tette magát oda a konyhában. Egyik nap kitalálta, hoz kínait, mert utál hagymát pucolni. Aztán meglátott két konzerv babot meg egy üveg olívabogyót, és a slusszkulcs helyett a wokot kapta elő. Készített egy takaros amatriciana alapot és spagetti helyett, babbal keverte össze. Zseniális volt az ötlet. Egy gasztroreality-ban simán tovább jutott volna vele.

"Amatriciana" bab

Hozzávalók 4 személyre:

  • két konzerv (250 grammos) bab
  • egy üveg olívabogyó
  • egy üveg (500 gramm) paradicsompüré
  • két deci vörösbor ( egy a babba, egy a szakácsnak- (opcionális):)
  • egy fej vöröshagyma
  • 200 gramm szeletelt bacon
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • egy csomag bébi spenót
  • egy evőkanál olívaolaj
  • egy kávéskanál parmezán ( elhagyható)

A vöröshagymát összevágjuk és az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott bacont, az olívabogyót. Picit pirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével és meglocsoljuk a vörösborral. Hagyjuk pár percet rotyogni, majd hozzátesszük a konzervbabot. Addig főzzük az egészet, amíg a bab puha nem lesz. Szerencsére a konzerv babnál ez nem túl sok idő. Végül jöhet a só, a bors és egy kis bébi spenót. Összekeveritek és kész! Ha esztek a tejterméket, akkor egy kanál parmezánnal az igazi!

Alkot a "Májsztró" még néhány kevergetés és kész!